Nilis tekent bij Heusden-Zolder

Ex-voetballer Luc Nilis en Heusden-Zolder hebben gisteren een overeenkomst bereikt waarbij Nilis per onmiddellijke ingang de taak van technisch directeur zal bekleden bij de kersverse degradant uit eerste klasse.

Belga

"De overeenkomst heeft een duurtijd van een jaar. Volgend jaar of misschien wel na een half jaar zullen wij de situatie evalueren, en dan zien we wel of de samenwerking verdergezet wordt", verduidelijkte clubvoorzitter Stin Husson vrijdagavond op een persconferentie.

Over de taken van Nilis is Husson zeer concreet: "Luc zal in samenspraak met onze trainer (Peter Balette, nvdr) de noden onderzoeken voor de ploeg van volgend seizoen. Het is de bedoeling dat Luc spelers zal aanbrengen bij het bestuur. Wij respecteren de zelfstandigheid van onze technisch directeur in zijn keuzes. Wij zullen alleen de financiële haalbaarheid toetsen. In een latere fase is het de bedoeling dat Nilis zijn nationale en internationale contacten zal benutten om eventuele samenwerkingsakkoorden met andere clubs tot stand te brengen. Wat dat betreft is op dit ogenblik nog niets concreet".

Luc Nilis ziet geen vergelijking met Marc Wilmots bij STVV: "Ik ga niet werken als manager naar Engels model. Ik heb geen budget ter beschikking en ik zal mij niet bemoeien met het veldwerk of de ploegopstelling. Dat blijft het exclusief terrein van trainer Peter Balette. Peter en ik zullen wel een team vormen voor alle andere sportieve aangelegenheden. Een eventuele samenwerking met een van mijn voormalige clubs, zoals PSV, sluit ik niet uit, maar op dit ogenblik moet er daar ook een nieuwe voorzitter en sportief manager aangesteld worden, dus concreet is er nog niets", bevestigde Nilis de woorden van de voorzitter.

Peter Balette tenslotte ziet de samenwerking met Nilis wel zitten: "Wij beginnen op zeer korte termijn te werken aan een ploeg voor volgend seizoen".