Stadsderby in Lommel

Print
HASSELT - In vierde provinciaal A en C wordt vanavond al de tweede speeldag van de competitie afgewerkt. Om van echte toppers te gewagen, is het voorlopig uiteraard nog vroeg. Maar er wordt toch met meer dan gewone belangstelling uitgekeken naar de Lommelse derby, Verbroedering tegen Kolonie, in de A- en naar de prestatie van RKC Hasselt in de C-reeks.
BR>De absolute topper in vierde A wordt dus op het veld van Verbroedering Lommel gespeeld. «Natuurlijk zouden we graag winnen,» geeft Verbroedering-trainer Pierre Vreys toe, «maar in een derby weet je nooit. Na de goede start is het vertrouwen er alvast bij ons. Vooral het feit dat we zondag een achterstand ophaalden en daarna de zege grepen, sterkt het moreel.»
Zijn collega Luc Vanden Boer (Kolonie) dan: «Het zal weer spannend worden, net als vorig seizoen. Die match was toen erg geladen, maar wij wonnen wel. Hopelijk lukt dat vanavond ook.»
In Bree-Laak en Statie Zolder-Leopoldsburg staan vier ploegen met drie punten tegenover mekaar. «De 0-4 uitzege van Bree heeft ons wel verrast, maar ook wij hebben winstkansen,» oppert Laak-trainer Julien Hulsmans. «Ook Statie is er klaar voor,» beweert ondervoorzitster Conny Dilissen. «De wat onverwachte zege in Hamont heeft ons deugd gedaan.»
«De zege van Statie vorige zondag heeft mij wat verrast,» aldus Kamp-trainer Fidel Vaqueriza. «Toch laten we ons niet afschrikken. Meer zelfs: ik hoop de komende weken de strijd aan te gaan met Kadijk.»
In de ontmoetingen Gerdingen-Breugel en Lillonia-Lille staan vier puntenloze ploegen tegenover mekaar. Leider Lozen moet op bezoek bij Eendracht Houthalen. Het vrij onverwachte verlies van Wijshagen overschaduwt de match tegen Kadijk. Ellikom mag de competitie inzetten tegen Hamont.

Gedonder


Coach Frank Valkenborgh van RKC Hasselt (4C)gaat na de 1-1 op HO Hasselt al sleutelen aan de ploeg. «Ik pik het niet dat spelbepalende spelers het laten afweten,» aldus een ontgoochelde Valkenborgh. Ook bij Schoot had men meer verwacht dan de puntendeling op Linkhout. «Maar we geven dezelfde ploeg een nieuwe kans,» vertelt Schoot-secretaris Sanen.
Preses Vozel van Zwartberg rekent, na de uitschuiver op Boxbergheide, op winst tegen Winterslag. «Om een mislukte start te voorkomen mag er zeker niet verloren worden,» weet hij. Door de vele blessures krijgt een aantal juniores hun kans. Het zit coach Luc Sneyers van Meldert niet lekker dat zijn ploeg beschouwd wordt als de titelkandidaat bij uitstek. «Met een plaats bij de eerste drie zijn we al dik tevreden,» tracht hij de druk op de groep weg te houden. «We weten dat Linkhout blijft gaan tot de laatste minuut. Maar ook wij gaan voluit voor de zege,» besluit de Meldert-coach. VK Heide won in de voorbereiding vlot tegen HO Hasselt. Maar trainer Dewispelaere heeft zijn manschappen al gewaarschuwd voor overdreven optimisme. «Pauls is met een enkelletsel nog twijfelachtig,» weet Dewispelaere.
Termolen brengt tegen Bolderberg hetzelfde elftal in lijn. Dat doet ook Spalbeek. «Voor Put (rugblessure) komt de match tegen Stokrooie nog te vroeg,» aldus Spalbeek-preses Baerts, «maar zondag is hij zeker van de partij tegen HO Hasselt.» In de Hasseltse derby tussen HVV en Kuringen staan twee verliezers van de openingsmatch tegenover elkaar. «Een reden te meer om voluit voor de zege te gaan,» vindt HVV-praeses Eddy Schoefs.