Competitiestart in tweede nationale

Print

Negen aanwinsten voor Hechtel

BR>
HECHTEL/KORTESSEM - De kleine kern van Arena Hechtel slaagde er vorig seizoen onder leiding van Mario Theeuwen net niet in het behoud te verzekeren. Die degradatie had gevolgen want een aantal sterkhouders hield het voor bekeken. Het clubbestuur kwam vlug tot een akkoord met trainer Conrad Strang, die de voorbije jaren in het Duitse Jülich had gewerkt. Maar spelers aantrekken bleek dan weer niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk kwam het toch tot een akkoord met Steven Camps (Overpelt), Dries Geuns, Johan Heyligen (beiden Kiewit), Koen Janssens (Uilenspiegel), Steven Janssen (Melveren), Jurgen Mandervelt (Neerpelt), Roel Ory (Jülich), Wim Vanreusel (Geel) en Mohammed Yilmaz (ex-Heusden).
«Een prima geheel,» meldt Conrad Strang. «Ik wil de lat nu ook weer niet te hoog leggen, maar Arena moet in de bovenste regionen kunnen eindigen. Over een eventuele titel hoor je mij met geen woord reppen. Een competitie met tien ploegen is onvoorspelbaar. Bovendien valt er met ploegen als Visé en Temse rekening te houden. Maar als we één stapje voor hebben op de concurrentie, dan is het de gezonde Limburgse sportmentaliteit. Hier wordt gewerkt, de spelers hebben hier het hart op de juiste plaats en dat werkt aanstekelijk op bestuur en supporters. Met de mannenploeg van Arena Hechtel gaat het weer de goede kant uit. Jammer dat we Jurgen Mandervelt, die zijn vrijheidsaanvraag te laat indiende, tot één januari aan de kant moeten houden.»

Pentagoon


Pentagoon Kortessem verschijnt voor het eerst in de clubgeschiedenis op het nationale toneel. «We wisten waar we aan toe waren,» stelt voorzitter Freddy Stox. «Met onze jonge en enthousiaste groep konden we al menig handbalhart bekoren maar in deze sport gaat het om de doelpunten. En zeker op het niveau waar we nu gekomen zijn. Met Gijs Vanlangenaeker (terug van Kiewit), Pascal Grossi (Tongeren) en Ronald Thuwis (Houthalen) hebben we precies die kanonnen in huis gehaald die we nodig hadden. Niet dat we meteen een rol van betekenis zullen spelen. Hoeft ook niet, ik reken op een probleemloos seizoen, Kortessem gaat dus voor een plaats in de middenmoot. De meeste ploegen in de reeks klagen over een te kleine kern, wij worden met de keerzijde van de medaille geconfronteerd. Om iedereen toch maar spelgelegenheid te geven werd een extra ploeg in eerste provinciale ingeschreven.»