Sankt-Pölten: Malisse verliest finale

Xavier Malisse bleef ook zaterdag met lege handen achter in de ATP-finale van Sankt-Pölten (Oos/375.750 euro/gravel). De Kortrijkzaan slaagde er in zijn vijfde eindstrijd alweer niet in om zijn eerste eindzege te pakken. De Italiaan Filippo Volandri liet onze landgenoot geen schijn van kans, en liep uit tot 6-1, 4-0. Malisse (ATP-65) kwam nog terug tot 4-4, maar Volandri (ATP-61) vermeed een derde set: 6-4.

Belga

Xavier Malisse kon in de eerste set 1-1 gelijkmaken op de opslag van de Italiaan, waarna hij echter negen spelletjes op rij verloor. Bij 4-0 in de tweede set kon Malisse nog even de indruk geven dat de partij zich keerde, maar tevergeefs. Volandri slaagde wel waar Malisse faalde: de Italiaan pakte zijn eerste ATP-titel.

Onder zijn nieuwe coach, Philippe Dehaes, heeft Malisse wel de voldoening van zes wedstrijden op rij te hebben gewonnen (waarvan twee in de kwalificaties), alvorens te sneuvelen in de finale. De Belg moet dus vertrouwen gekweekt hebben voor zijn delicaat duel tegen de Duitser Rainer Schüttler, de nummer zeven van de wereld, in de eerste ronde van Roland Garros volgende week.

Voor Malisse was het de vijfde ATP-finale, de eerste in drie jaar tijd, na Mexico (1998), Delray Beach (1999, 2001) en Atlanta (2001).