«Zonder rancune»

Een paar dagen nadat er voor Sabbadini een oplossing uit de bus kwam, scheen er plots ook licht in de duisternis voor Dirk Vangronsveld. De 32-jarige verdediger zag wel maatje Sabbadini naar Tongeren vertrekken, maar kreeg begin vorige week van het RWDM-bestuur te horen dat hij opnieuw deel uitmaakt van de A-kern. En dat stemt Vangronsveld uiterst tevreden.

BR>«Blijkbaar kan dan toch echt alles in voetbal. Twee weken terug was ik nog behoorlijk down, ik begon me echt af te vragen hoe ik ooit nog uit die vergeetput kon geraken. Want in die C-kern heb je geen wedstrijden, kan je jezelf dus moeilijk in de kijker spelen. Ik was al aan het uitkijken naar een ploeg uit derde, zelfs naar een job om die dan met voetbal op een lager niveau te combineren. Ook al weet ik voor mezelf dat ik best nog een paar jaartjes meekan op het niveau van tweede klasse.»

«Ik was dan eerlijk gezegd ook heel verrast toen ik in het begin van de zomer te horen kreeg dat ik met de C-kern moest gaan trainen. Terwijl iedereen in Molenbeek me op het eind van vorig seizoen nog loofde voor mijn inzet. Maar blijkbaar is dat de allernieuwste trend in het moderne voetbal. Zelfs de topclubs in de hoogste afdeling kieperen talentrijke spelers zonder pardon in de vuilnisbak. Maar genoeg gezanikt daarover, ik ben heel tevreden met die nieuwe kans in de A-kern. Nu heb ik eindelijk weer een beetje houvast. Opnieuw professionele trainingen, opnieuw elke week mijn wedstrijdje, ook al is het misschien met de reserven. Ik krijg toch de gelegenheid om mezelf te bewijzen. Ik ben dan ook niet van plan om uit rancune plots de rotte appel te gaan uithangen of zo. Ik ben trouwens nooit een moeilijke jongen geweest, dat ligt gewoon niet in mijn aard. Ik ga gewoon op elke training of in welk partijtje dan ook het beste van mezelf geven. En dan zien we wel wat er volgt. Zowel voor mezelf als voor RWDM is dit de beste oplossing, denk ik.»