«Enige uitweg»

Exact tien jaar geleden nadat Marino Sabbadini voor de eerste keer van het echte werk mocht proeven in het eerste elftal van SK Tongeren, voetbalt de inmiddels 29-jarige Lanakenaar opnieuw in de Ambiorix-stad. Derde klasse is natuurlijk een heuse stap terug, maar Sabbadini is allang blij dat hij weer aan voetballen toe is.
BR>«Tongeren was de enige oplossing om uit mijn uitzichtloze situatie weg te raken. Molenbeek had op vrij harde manier duidelijk laten merken dat ik bij hen niet meer op een plaatsje in het eerste elftal moest rekenen, maar wilde aanvankelijk toch nog een waanzinnig hoog transferbedrag voor me vangen. Een afknapper voor een aantal geïnteresseerde clubs. Had RWDM zich toen wat soepeler opgesteld, speelde ik nu misschien bij Geel of ergens in tweede klasse. Onlangs mocht ik plots wel zomaar weg, wanneer het in feite allang te laat was. Een profvoetballer die niet binnen de vooropgestelde termijnen onder dak raakt bij een andere club, kan nadien enkel nog naar lagere afdelingen. Of naar het buitenland. RWDM kwam daar wel mee aandraven hoor, ik kon bijna overal ter wereld gaan testen. Ik had echter geen zin om met de hele familie opnieuw aan een buitenlands avontuur te beginnen. Mij zomaar naar China of eender waar laten duwen: nee bedankt!»
«Dirk en ik zijn gewoon slachtoffer geworden van een ridicuul transfersysteem. We zijn beiden profs en door zo'n stom reglement mochten we bijna ons beroep niet meer uitoefenen. Maar goed, gelukkig is er intussen een oplossing uit de bus gekomen. Ik ben de mensen van Tongeren zeer dankbaar dat ze deze inspanning gedaan hebben en zal me dan ook 200 procent inzetten om die club iets terug te geven. Ik ben zeer gemotiveerd om mezelf en zeker ook een aantal anderen te bewijzen dat Sabbadini nog niet is afgeschreven. Het ligt in mijn bedoeling om nog een aantal jaartjes minstens in tweede klasse te spelen. Ik ga me dan ook laten zien dit seizoen, wees daar maar zeker van.»