Breva en Baudoin nemen initiatief voor vakbeurs Techniscoop

ZONHOVEN/GENK - Twee familiebedrijven die samen een beurs organiseren voor zo'n 4.000 genodigde klanten. Het moet een unicum zijn in het bedrijfsleven. Aanstaande vrijdag en zondag zetten Breva uit Zonhoven en Baudoin uit Genk in de Limburghal Techniscoop '99 op touw. Klanten met een uitnodiging kunnen er kennismaken met het volledig gamma van de elektrische en mechanische materialen die beide bedrijven verdelen. Breva en Baudoin stellen bij die gelegenheid tevens enkele nieuwigheden voor, zoals de catalogi die zullen aangeboden worden. Breva gaat alle referenties ook op het Internet presenteren.
BR>
«De samenwerking tussen Breva en Baudoin is in de loop der jaren geëvolueerd,» zegt Jo Breemans, afgevaardigd bestuurder van Breva. «Wij zijn gespecialiseerd in de toelevering van elektrisch en elektronisch materiaal, Baudoin doet hetzelfde voor mechanische benodigdheden. We vullen elkaar dus perfect aan, ideaal om samen een beurs te organiseren. Onze gemeenschappelijke klanten krijgen dus in één klap alle nieuwigheden van de volledige markt voorgeschoteld. Daarnaast geven beide bedrijven samen een technisch vakblad uit met een oplage van 12.000 exemplaren en wordt in november een gemeenschappelijk filiaal geopend in Antwerpen.»
Bovendien zijn beide ondernemingen aan elkaar gewaagd wat de omzet betreft. Breva realiseerde in '98 1,4 miljard, Baudoin haalde bijna 1,3 miljard frank.

Snufjes


Met de organisatie van Techniscoop '99 is het duo niet aan zijn proefstuk toe. «Inderdaad, twee jaar geleden vond de eerste editie van dit gebeuren plaats,» vertelt Dirk Scheepers, directeur van Baudoin Genk. «We mochten toen spreken van een groot succes. Er waren zo'n 85 exposanten en meer dan 3.000 bezoekers. Dit keer verwachten we meer dan 100 standhouders en mikken we op 4.000 belangstellenden.» Voor alle duidelijkheid: Breva en Baudoin zijn groothandels die de materialen van de producenten verdelen. De fabrikanten demonstreren voor de gelegenheid alle nieuwe snufjes aan de eindgebruikers, die op hun beurt kunnen bestellen bij Breva en Baudoin. Gezien de organisatoren een vertrouwensrelatie met de producenten hebben opgebouwd, bestaat er volgens de initiatiefnemers geen gevaar dat de eindgebruikers op de beurs rechtstreeks bij de producenten gaan aankopen.

E-commerce


Ter gelegenheid van Techniscoop '99 lanceren beide organisatoren ook enkele nieuwigheden. «We zijn klaar met de ontwikkeling van een eigen catalogus, die op 1.300 pagina's ongeveer 20.000 producten zal bevatten,» aldus nog Jo Breemans. «Er is bijna twee jaar aan gewerkt. Daarnaast zullen de referenties ook op cd-rom uitgegeven worden en via het Internet te consulteren zijn. We willen klaar zijn als de e-commerce volledig uit zijn voegen barst.»
Een andere nieuwigheid die op Techniscoop zal voorgesteld worden, is de uitbreiding van het assortiment met elektronische componenten. Via het systeem van 'supply management' kunnen deze materialen binnen de 24 uur vanuit een distributiecentrum in het Duitse Bremen worden geleverd.
En ook Baudoin heeft iets met Duitsland. «Wij hebben eveneens een nieuwe catalogus met producten van de Duitse inkoopvereniging EDE,» aldus nog Dirk Scheepers. «Daarin staan zo'n 7.000 gereedschappen van het huismerk Format, waarvan wij de exclusiviteit gekregen hebben. Dit geeft ons de mogelijkheid om kwalitatieve producten op de markt te brengen tegen gunstige voorwaarden. Aangezien kosten als marketing wegvallen, kunnen we de materialen zo'n 15 procent goedkoper aanbieden.»
Techniscoop '99 vindt plaats in de Limburghal van Genk op vrijdag 10/9 van 10 tot 20 uur en op zondag 12/9 van 13 tot 20 uur. Toegang enkel op uitnodiging van Breva (011/81.09.81) of Baudoin (089/35.77.95). Er wordt gezorgd voor kinderanimatie en randactiviteiten.