«Veel kandidaten»

Print
CASTELLANZA - Er bestaat een kans dat Kevin Hulsmans volgend jaar voor de jongerenploeg van Mapei koerst. Gisterenmorgen stapte de Lommelnaar alvast op het vliegtuig naar Milaan, gisteravond was hij alweer terug. Ginds onderging hij een reeks tests om zijn talenten en mogelijkheden na te gaan. Patrick Lefevere wil binnen de Mapei-ploeg immers een jongerenafdeling opstarten en daar is Hulsmans kandidaat voor.
BR>
De jonge Huslmans werd in Milaan opgewacht door Patrick Lefevere himself. Samen ging het dan naar het Mapei-trainingscentrum in Castellanza. «Men wilde controleren of ik bekwaam was om de stap naar de profs te zetten. Ik heb een reeks fietsproeven gedaan, mijn bloed is onderzocht. Ik ben op alle mogelijke manieren onder de loep genomen. Ik was onder de indruk van de professionele manier van werken. Het moet heerlijk zijn om in dat team je beroep te kunnen uitoefenen, maar dat is nog afwachten,» aldus Kevin.

Kans


Hulsmans dankt zijn mogelijke kans bij Mapei aan José De Cauwer, de coach van de beloften, en aan Eric Vanderaerden, zijn sportdirecteur bij Eycken. Zij hebben hem aanbevolen. «Maar het is afwachten wat nu verder gebeurt. Men weet nog niet helemaal welke richting men met die jongerenploeg uitwil. Normaal worden 6, misschien 8 neo-profs aangeworven die dan in de schoot van de ploeg met een aparte sportdirecteur een apart programma afwerken. Er zouden vooral kleinere rittenkoersen worden gereden, alleen wedstrijden die tot de mogelijkheden van een jonge prof behoren. Om zo een tussenstap te creëren in je groei van belofte naar volwaardige profs,» aldus Hulsmans.

Realistisch


Gisteravond was Kevin na een blitzbezoek alweer thuis. «Mijn tests waren goed, maar men wacht de exacte uitslagen af om verder te zien. Dertien jongeren zijn gecheckt, maximum acht krijgen een plaatsje. Er is in dat verband nog geen enkele beslissing genomen, die valt misschien einde deze week. Als ik een kans krijg, dan hap ik toe. Ik zou dom zijn moest ik het niet doen. Maar ik moet bij de besten zijn of het gaat niet door. Ik houd er rekening mee dat het mislukt. In dat geval teken ik wellicht voor Vlaanderen 2002.»
Voor Kevin is het nu afwachten. Patrick Lefevere verzekert dat de zaken realistisch worden geëvalueerd. «Ik ben manager van een wereldploeg. In deze materie ben ik geen Belg. De tests zijn weliswaar een vriendendienst aan De Cauwer en Vanderaerden, maar vanaf nu beslissen de resultaten. We gaan alles objectief en realistisch bekijken. We hebben heel strenge normen waar we niet van afwijken. Er zijn trouwens heel veel kandidaten voor de enkele plaatsen die te begeven zijn. Kevin is één van velen...»