«Dit is een droomaffiche»

TONGEREN-

Bij de kwalificatie voor de zestiende finales van de beker hoopten bestuur, trainersstaf en spelersgroep van derdeklasser SK Tongeren om een dikke vis aan de haak te slaan. Hun wens kwam uit: beter dan landskampioen Racing Genk konden ze niet treffen. PR Jan Dupain was samen met secretaris Romain Proesmans aanwezig op de loting in Brussel. «Zowel financieel als sportief een droomaffiche. Het neusje van de zalm voor de club, trainer, spelers en voor onze supporters. Dit wordt als Limburgse derby een publiekstrekker. Voor de spelers en de staf een droom om in het nieuwe Fenix-stadion te mogen voetballen,» lachte Dupain.

N.M./E.D.G.

BR>

Joske Panagiotopoulos en Jo Driesen waren in hun nopjes. «Wordt het Genk, serieus? Een droom voor alle spelers, vooral voor de jonge garde. Vroeger heb ik met STVV wel op Genk gespeeld maar dit wordt voor ons allen de eerste keer in het nieuwe stadion. Sportief zal het uiteraard heel moeilijk zijn. Maar liever tegen Genk eruit dan tegen bijvoorbeeld Cerkel Brugge in het verre Vlaanderen. Trouwens wij hebben niets te verliezen, mogen zonder complexen starten,» reageerde Driesen. «Mijn pronostiek was Anderlecht of Club Brugge. Maar dit is uiteraard prachtig. In die derby krijgen we de kans om ons op hoog niveau te tonen,» beloofde Pana.

«Voor mij een wensdroom als trainer en als Genkenaar,» besloot trainer Erik Abrams. «Uiteraard wordt dit een blij weerzien met de club waar ik enkele jaren geleden als jeugdcoördinator aan de slag was. Voor Tongeren is dit ook financieel een schitterende zaak. Met Genk hebben we een buitenbeentje, een topaffiche. Onze kansen? Uiteraard moet je realistisch blijven, speel je tegen de top van België. Ik denk dat we nu als groep beslist iets meer weerstand zullen bieden dan tijdens de voorbereidingsperiode. Toen slikten we zes goals, maar waren we nog maar tien dagen actief. Dit moet een stimulans vormen voor de groep om zich ook te tonen in de competitie.»

De wedstrijd gaat in principe door op zaterdagavond 16 oktober om 20 uur. Datum en uur moeten wel nog bevestigd worden.

Konijnenpoot

Voor de loting voor de Beker van België werd een beroep gedaan op Guy Thijs. De gewezen bondscoach van de Rode Duivels maakte voor Racing Genk nog eens gebruik van zijn legendarische konijnenpoot. SK Tongeren is voor de regerende landskampioen een haalbare kaart. «Ik heb Guy Thijs bedankt voor de lottrekking», lacht manager Paul Heylen, «Tongeren en Genk zijn twee ploegen, die het goed met elkaar kunnen vinden. Toch wil ik verwittigen voor overdreven optimisme. Tongeren is een typische bekerploeg. Vorig jaar nog maakten zij het Moeskroen behoorlijk lastig in de beker. SK-trainer Erik Abrams is voor ons ook geen onbekende, vermits hij een tijdje terug nog actief was bij Genk. Erik is iemand met capaciteiten en visie. Hij zal er zeker op gebrand zijn om Genk flink van repliek te dienen.»

Jos Heyligen kon zich eveneens vinden in de Limburgse derby. «Een burentreffen is altijd interessan. De loting lijkt gunstig voor Genk. Maar Tongeren onderschatten is het laatste dat mag gebeuren.»