Collignon wereldkampioen

TAFELVOETBAL
BR>DALLAS - Frederic Collignon van tafelvoetbalclub MTV Kortessem is in Dallas wereldkampioen kickeren geworden. De Luikenaar die bij de Limburgse club is aangesloten won zowel het enkel- als dubbelspel zonder een set te verliezen. In april van dit jaar mocht hij zich ook al de sterkste van Europa noemen.
Enkelspel (256 deelnemers): 1. Collignon; 2. Atkinson; 3. Loffredo; 4. Moore. Dubbelspel (532 deelnemers): 1. Collignon-Loffredo; 2. Wydman-Mares; 3. Rossa-Gilfort; 4. Travord-Sullivan.
HANDBAL
Versterking voor Melveren
STHV Melveren (eredivisie vrouwen) heeft zich versterkt met de Kroatische Milana Mileusnic. Deze 20-jarige speelster verdedigde tot vorig seizoen de kleuren van Zagreb. De kans dat Milana voor de wedstrijd van zaterdag tegen Sasja al spelgerechtigd is is bijzonder klein. Bij landskampioen en bekerwinnaar Wezet loopt de voorbereiding niet op wieltjes. Trainer Edo Delic nam woensdagavond ontslag omdat hij niet tevreden was over de inzet en de opkomst van de vedetten.

VOLLEYBAL
Tornooi E & Y Genk met Nederlanders
Nu E & Y Genk met een beperkter budget op de rails staat, wil de ereklasser testen hoever de sportieve ambities reiken. Dat gebeurt zaterdag in de eigen Familia-zaal in een tornooi met naast de thuisploegh ook Hees-Bilzen, en de Nederlandse eredivisieclubs VC Almere en VC Dordrecht. De wedstrijden verlopen naar twee sets volgens het nieuwe competitiereglement. De troosting en de finalewedstrijden zijn gepland om 16.00 en 18.00 uur.

TAFELTENNIS
Griekenland-België uitgesteld
De wedstrijd Griekenland-België, de openingspartij van het kampioenschap in de Europese Superdivisie, is uitgesteld. Het treffen was gepland voor gisteravond in Athene.
De Belgische delegatie was dinsdagnamiddag omstreeks 15 uur, kort na de aardbeving, aangekomen in de Griekse hoofdstad. Woensdag werd de zaal gecontroleerd en bestempeld als onvoldoende veilig voor publiek en spelers. De Griekse overheid besliste dan ook het doorgaan van de wedstrijd te verbieden.

HOCKEY
België in halve finale EK hockey
Na Nederland en Engeland heeft ook België zich geplaatst voor de halve finales van het tornooi om het Europese kampioenschap voor mannenploegen. Onze landgenoten wonnen gisterenmiddag hun laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland met 5-3. Bij rusten stonden onze landgenoten 4-1 voor.
Titelverdediger Duitsland kan zich later woensdag bij de laatste vier scharen. Een gelijk spel tegen Wales is voldoende om vrijdag de halve finales te spelen.