SK Tongeren speelt thuismatchen op KRC Genk

Derdeklasser SK Tongeren zal zijn thuiswedstrijden de komende twee seizoenen op de terreinen van eersteklasser KRC Genk spelen. Deze uitwijking is noodzakelijk omwille van de werken aan het stadion "De Motten" in Tongeren die in het najaar zullen starten. De verhuis kadert tevens binnen het samenwerkingsverband dat KRC Genk en SK Tongeren eerder afsloten, zo maakte voorzitter Pierrot Bijloos van SK Tongeren dinsdag op een persconferentie in Tongeren bekend.

Belga

Aan het stadion "De Motten" starten in het najaar de werken voor de aanleg van een nieuwe atletiekpiste en de vernieuwing van de kleedkamers en de tribune. Omdat de atletiekpiste van de huidige zes naar acht banen zal uitgebreid worden, dient het voetbalveld een vijftal meter verlegd te worden. Het nieuwe voetbalveld zal in de loop van het voorjaar van 2005 ingezaaid worden. De atletiekpiste zou tegen de zomer van 2005 klaar moeten zijn.

De keuze van SK Tongeren voor Genk, lag voor de hand gezien de samenwerkingsovereenkomst tussen de twee clubs, die op 1 januari van dit jaar officieel van start ging. Die samenwerkingsovereenkomst houdt in dat KRC Genk zijn beloften in de spelerskern van SK Tongeren kan onderbrengen om het rekruteringsgebied in Zuid-Limburg op die manier groter te maken. KRC Genk van zijn kant verklaarde zich bereid om de jongeren uit de jeugdschool van Tongeren naar Genk te halen.