• Sportieve commissie - De sportieve commissie van Racing Genk stak gisterenmiddag de koppen bij el

Print
GENK
BR>LOMMEL
• Wachten op Gomis -
De visumperikelen van Louis Gomis nemen de proporties aan van een never ending-story. Gisterenavond zat sportief manager Gaston Peeters nog altijd ongeduldig op een telefoontje uit Dakar te wachten. Zelf kon hij Gomis ondanks herhaaldelijke pogingen niet bereiken. Het laatste contact dat de onfortuinlijke Senegalees met zijn club had, dateert al van maandagavond. Ga als profvoetballer je papieren dan maar in orde brengen in je geboorteland. Als de spits deze morgen op training niet uit het niets verrijst, lijkt er geen twijfel meer mogelijk dat Dieter Dekelver, tweevoudig doelschutter tegen Anderlecht, zaterdagavond tegen Harelbeke aan de aftrap komt.
STVV
• Verjans fit -
Gisteren oefende Gunter Verjans op de loopband. De middenvelder ondervond na afloop geen hinder meer van zijn enkelblessure. Zelf hoopt hij reeds vandaag met de groep aan te pikken. Of Verjans zaterdag bij de selectie hoort, is een beslissing van clubdokter Pansaers en uiteraard ook trainer Peters.
• Voets en Dello onzeker -
De groep kreeg woensdag een dagje vrijaf. Naast Gunter Verjans zijn ook Peter Voets (hamstrings) en Robby Dello (adductoren) twijfelachtig voor de cruciale wedstrijd tegen Eendracht Aalst. Eddy Dierickx speelde dinsdag na zijn buikgriep ruim een uur mee in de oefengalop tegen Herk Sport. Mladen Rudonja wordt na de interland van Slovenië in Noorwegen, die gisterenavond werd betwist, vanmiddag opnieuw in Sint-Truiden verwacht.
BERINGEN
• Meyers vervangt Deferme -
Het vredesbestand heeft blijkbaar niet lang stand gehouden bij Beringen FC. Omdat Marc Deferme (foto) geen zin had in een samenwerking met een technisch adviseur werd hij ontslagen. Ex-Thoriaan Mathieu Meyers, vorig jaar nog actief bij Maaseik, werd prompt tot hoofdtrainer gepromoveerd. Hij zal de ploeg zaterdagavond begeleiden tegen Neeroeteren. De rest van de technische staf blijft ongewijzigd.
HEPPEN
• Trainingsnieuws -
Van Hout en Boonen ontbraken dinsdag op training. Boonen heeft opnieuw last van zijn nek. Hij liep die kwetsuur op in de oefenpartij tegen Heusden na een botsing met ploegmaat Syen. Van Hout heeft last van een bloeduitstorting boven de knie. Hij beperkt zich tot rondjes lopen. Ook Mario Van den Bergh kwam voor het eerst meelopen. Zijn genezingsproces verloopt positief.