Rode Duivels scoren ook in kijkcijfers

Print
HASSELT - De Rode Duivels scoren niet alleen opnieuw op het veld, maar ook in de kijkcijfers. België-Marokko, de wedstrijd van gisteren, was goed voor 972.100 kijkers of een marktaandeel van 39 procent. En dat bovendien voor een wedstrijd die werd uitgezonden op het kleinere broertje van VTM, Kanaal 2. De wedstrijd van dinsdag scoorde nog beter dan de historische wedstrijd tussen Nederland en België van zaterdagavond. Die was goed voor 926.000 kijkers en een tweede plaats in de kijkcijfer Top 20 van vorige week (zie elders op deze bladzijde).
BR>De Rode Duivels zitten qua kijkcijferdichtheid duidelijk opnieuw in de lift. België-Tsjechië haalde begin dit jaar slechts 475.300 kijkers, België-Egypte moest het in maart doen met 540.100 liefhebbers en België-Finland, de rampwedstrijd voor Leekens in augustus, kreeg nog 660.500 televisiekijkers warm om naar Kanaal 2 te zappen.
«Het gaat weer goed met de nationale ploeg en dat zie je dan uiteraard ook weer aan de kijkcijfers. Wij kunnen alleen maar blij zijn dat de Duivels weer scoren,» zegt Els Van den Abbeele, perschef van VTM.