Luis Oliveira naar Cagliari

VOETBAL
BR>Luis Oliveira en de Italiaanse aanvallende middenvelder Domenico Morfeo verhuizen van Fiorentina naar de andere Italiaanse Serie A-club Cagliari. Met de overgang van beide spelers is volgens La Gazetta dello Sport een bedrag gemoeid van 190 miljoen frank. Door de komst, in het tussenseizoen, van Predrag Mijatovic en Enrico Chiesa bij Fiorentina was er geen plaats meer voor Oliveira in de aanval. De 23-jarige Morfeo past niet in de strategie van coach Giovanni Trapattoni. Oliveira speelde al eerder op Sardinië bij eilandclub Cagliari (foto).
«Ik kon ook naar Bologna maar liet dat aanbod links liggen», zegt Oliveira. «Bij Trappatoni werd ik als rechtsback geposteerd. Zwoegen deed ik daar. Ik stelde me nog nooit zo in dienst van de ploeg, maar kreeg geen loon naar werken. Ik speelde slechts vijftien minuten dit seizoen. Zo geraak ik nooit in de nationale ploeg. Ik wil EURO 2000 absoluut niet missen. Ik wil me in Cagliari opnieuw laten zien. Deze club moet de springplank worden naar een nieuwe topclub en een plaats bij de troepen van bondscoach Waseige.»
Braziliaanse revanche in gigantenduel
De Braziliaanse nationale ploeg heeft dinsdagavond in Porto Alegre aartsrivaal Argentinië in een vriendschappelijke interland verslagen met 4-2. Meteen werd een sportieve weerwraak genomen voor de 2-0 nederlaag drie dagen eerder in Buenos Aires. De 75.000 toeschouwers in het tot de nok gevulde Stadion Beira Rio konden drie doelpunten van superman Rivaldo luidkeels bejubelen.

Peter Van Houdt opnieuw fit
De competitiestart viel voor Peter Van Houdt bij Roda echt niet mee. Van Houdt sukkelde de voorbije weken met een hardnekkige lieskwetsuur. Gisteren oefende de spits voor de eerste keer sedert tien dagen met de groep mee. Als Van Houdt vandaag geen reactie ondervindt, neemt Sef Vergoosen hem op in de selectie voor de uitwedstrijd op vrijdag in Alkmaar tegen AZ. Ook Gabor Torma, die de voorbije weken wel aan spelen toekwam, is twijfelachtig met een verrekking.

Youri Mulder ondergaat vijfde operatie
Youri Mulder blijft de pechvogel van de Bundesliga. De achtvoudige international moet voor de vijfde keer een operatie aan zijn linkerknie ondergaan. De aanvaller gaat niet voor volgende week onder het mes, omdat de arts van zijn club Schalke 04 eerst verscheidene kniespecialisten wil raadplegen. De 30-jarige Mulder speelde op 1 september een oefenwedstrijdje tegen een amateurclub, waarbij zijn kwetsbare knie weer dik werd. Dinsdag werd bij onderzoek een beschadiging geconstateerd. Mulder heeft sinds april 1997 problemen met zijn linkerknie.