Bond betaalt Leekens volledig uit

Print
BRUSSEL - Jan Peeters, secretaris-generaal van de voetbalbond, bevestigt dat de KBVB Georges Leekens volledig uitbetaalt. «Als één van beide partijen de overeenkomst voortijdig onderbreekt, moet de premie helemaal uitbetaald worden. Zo vermeldt het contract. Dat hij meteen een nieuwe werkgever heeft gevonden, speelt geen rol», aldus Peeters. Het zou gaan om een bedrag van meer dan tien miljoen frank.
BR>Van Geneugden: «Opdracht volbracht»
LOKEREN - Ronny Van Geneugden is blij met de komst van Leekens. «Een perfecte oplossing: op korte termijn maakt hij speciale krachten los, en op lange termijn kan hij de organisatie neerzetten die Lokeren nodig heeft. Ik heb dinsdag drie uur met hem gesproken, en hij maakte een gedreven indruk.»
De komst van Leekens maakt van Van Geneugden opnieuw een gewone kernspeler. «Zo was het afgesproken, dus ik maak er geen heibel om. Het bestuur had me gevraagd de groepsmentaliteit te verbeteren én resultaten te halen. Het eerste is gelukt: de spelers hebben drie weken enthousiast getraind. De groep is klaar om door een nieuwe trainer gekneed te worden. Alleen kwam dat nauwelijks tot uiting op het veld: de uitslagen vielen wat tegen. Toch hebben we niet verloren, ik mag me dus een ongeslagen trainer noemen. Staat toch leuk op mijn cv. Ik heb geleerd dat in dit vak mijn toekomst ligt.
Alleen ben ik nu te jong: ik wil nog enkele jaren doorgaan als voetballer. De komende weken ga ik opnieuw matchritme opdoen en trachten mijn plaats af te dwingen. Mijn positie in de groep zorgt niet voor problemen: ik heb me nooit boven de spelers gesteld.»