Golden Bridge Award voor Ford Genk

Print
LONDEN - Ford Motor Company uit Genk en het bedrijf Unilin Decor, fabrikcant van laminaatvloeren, kregen woensdagavond beiden de Golden Bridge Export Award 1999 toegekend. Beide gelauwerde bedrijven kregen de prijs, in het leven geroepen door de Belgisch-Luxemburgse handelskamer van Groot-Brittannië, overhandigd tijdens een receptie in de residentie van de Belgische ambassadeur in Londen in aanwezigheid van Prins Filip en staatssecretaris van buitenlandse handel Pierre Chevalier.
BR>Michel Eertmans, de voorzitter van de Belgisch-Luxemburgse handelskamer, wees op de «buitengewone resultaten van de beide bedrijven wat betreft de export naar Groot-Brittannië». Twee andere finalisten waren Associated Weavers Europe en LVD Company.
De Ford-fabriek in Genk is mondiaal de grootste productie-eenheid van Ford. De constructeur bouwt er de Mondeo en Ford Transit. Bijna 97 procent van de productie in Genk is voor de export bestemd naar meer dan 90 landen. Ruim 30 procent wordt naar Groot-Brittannië geexporteerd.
Unilin Decor, in 1956 opgericht in Wielsbeke, maakt deel uit van de groep Unilin en realiseert een zakencijfer van 341 milioen euro en telt meer dan 1.200 werknemers. Het bedrijf is vooral op de export gericht en maakte in 1998 een zakencijfer van 6 miljard frank. Er zijn 334 werknemers.