Transferdans in wielerpeloton is al tijdje geopend

Print
ANTWERPEN - Het Vlaamse deel van het peloton knijpt de remmen pas op 12 oktober, na afloop van de Grote Sluitingsprijs van Putte-Kapellen, dicht. Toch draait de transferbedrijvigheid nu al op volle toeren. Een voorlopig overzicht.
BR>

Lotto


Bij Lotto liggen voorlopig alleen de vertrekkers vast. Wim Feys gaat naar Palmans, Chris Peers en Jo Planckaert zoeken onderdak bij Cofidis. Van inkomende transfers wordt pas werk gemaakt als de hele kern heeft bijgetekend. Het hangt van het aantrekken van een nieuwe co-sponsor af of het team van de Nationale Loterij volgend jaar met de Australiër Robbie McEwen (Rabobank) in zee gaat.

Collstrop


Ploegleider Hilaire Van der Schueren maakt zich sterk dat Hendrik Van Dyck volgend seizoen voor zijn team fietst, al houdt de Kempenaar zelf nog tot 15 september een slag om de arm. Hans De Meester keert na een verblijf van één jaar bij het Duitse Team Gerolsteiner naar België terug, terwijl Roger Hammond de overstap van Palmans naar Collstrop overweegt. Van der Schueren wil volgend jaar beschikken over een kern van 12 à 14 renners, en mikt op een hoofdrol in de Vlaamse semi-klassiekers. Collstrop steekt ook de belangstelling voor Wim Omloop - dit seizoen al goed voor 11 overwinningen bij Spar - RDM - niet onder stoelen of banken.

Tönissteiner


Het team van ploegleider Gérard Bulens krijgt - zoals eerder gemeld - financiële versterking van co-sponsor Daikin. Delmé, Roesems, neoprof Van Landeghem, Vanhaecke, Hopmans en Ekström, plus misschien De Geyter, zijn al zeker van een contract voor volgend jaar. De rest van de kern wordt allicht aangevuld met nieuwkomers.

Palmans


Wim Feys (Lotto) fietst vanaf volgend jaar voor het team van de Aartselaarse transportfirma. De Litouwer Strole krijgt binnenkort het gezelschap van zijn landgenoot Vilcinskas, momenteel als stagiair aan de slag bij Palmans. Ploegleider Walter Planckaert bereikte een mondeling akkoord met belofte Kevin Hulsmans. De Limburger hakt de knoop door op 15 september.

Spar


Gaspard Van Peteghem behoudt het vertrouwen in het gros van de kern. RDM haakt af als co-sponsor, wat meteen de toekomst van Etienne De Wilde en Matthew Gilmore - betaald door Remi De Moor - onzeker maakt. Bart Heirewegh, Danny Daelman en Andy De Smedt komen wellicht over van Ipso. Van Peteghem overweegt beloften Tim De Peuter en Koen Van de Velde volgend jaar een kans te geven. De Nederlander Michel Cornelisse blijft als wegkapitein.

Vlaanderen 2002


Ploegleider Roger Swerts is traditioneel laat klaar met zijn huiswerk. "Leukemans en Demeyere ondertekenden deze week een contract, van Hulsmans verwacht ik nieuws vóór vrijdag. Kevin (felbegeerd blijkbaar, de Limburger kan ook naar Palmans, nvdr) kiest tussen Mapei en Vlaanderen 2002. Wat de vertrekkers betreft staat er nog niks vast."

Ipso


Voor Paul De Baeremaecker, ploegleider van Ipso, is het jaar 2000 het minste van zijn zorgen. "Ik weet niet of ik in het wielrennen blijf, dat geldt ook voor mijn sponsors. Of er vertrekkers zijn? Bij mijn weten niet, maar iedereen die zich kan verbeteren heeft mijn zege. Wat nieuwe aanwinsten betreft: dat zal moeilijk worden. Er zijn maar vijf goeie Belgische renners."