Clubnieuws eerste nationale

Print

Glen De Boeck: 4 weken out

BR>BRUSSEL - Glen De Boeck mist zondag de topper tussen Club Brugge en Anderlecht. De Boeck liep, na zijn invalbeurt aan de rust in de oefeninterland Nederland-België, vroeg in de tweede helft een ribbreuk op en is 4 weken out. Lorenzo Staelens is twijfelachtig voor de topper.

Zefilho dicht bij Geel


GEEL - De kans is groot dat Zefilho De Sousa aan de slag gaat bij Geel. De 24-jarige Braziliaan, die nog een verbintenis heeft tot het einde van dit seizoen bij Standard, onderhandelde gisteren met Verbroedering, maar beide partijen kwamen nog niet tot een overeenkomst. Met een eventuele transfer eindigt voor de pocketspits een periode van kommer en kwel. Na het seizoen waarin hij kampioen speelde met Lierse verhuisde Zefilho aan de zijde van Dirk Huysmans naar Standard, maar kwam daar nooit aan de bak. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan NAC Breda, maar ook hier liep het na enkele weken fout. Dit seizoen werd hij door trainer Ivic naar de C-kern verwezen.
Als Geel en De Sousa tot een overeenkomst komen, eindigt voor de Kempense club de zoektocht naar een spits. De jongste weken bekeek trainer Paul Put tevergeefs een tiental testers uit het buitenland. De debutant in eerste klasse speurt ook nog naar een linkerflankspeler. Die hoopt voorzitter Vic Keersmaekers misschien bij PSV te vinden. Hij trekt morgen naar Eindhoven om te praten over een samenwerkingsakkoord.

Sportieve commissie over Keita en N'Sumbu


GENK - De sportieve commissie van Racing Genk stak gisterenmiddag de koppen bij elkaar om zich te beraden over de gevallen Salif Keita en Ngoy N'Sumbu. Voor beide Afrikanen werd er de laatste maanden driftig naar een nieuw onderkomen gezocht, maar totnogtoe liepen alle contacten om diverse redenen op een sisser uit. Vermits zowel Keita als N'Sumbu op het einde van dit seizoen gratis en voor niets weg kunnen bij Genk, ligt het voor de hand dat de fusieclub in de komende weken nieuwe pistes zal bewandelen om Keita-N'Sumbu alsnog naar het buitenland te versluizen.

Joe Spiteri (4 maanden) en Jerry Poorters (6 maanden) out


LIER - De voetoperatie van Joe Spiteri verliep naar behoren. De Australiër mocht gisteren het ziekenhuis verlaten en wacht nu een revalidatie van maanden. Voorlopig zit de voet van de spits nog een gipsverband en beperkt Spiteri zich tot kinesitherapie. Over 4 maanden wordt de aanvaller opnieuw op de velden verwacht.
Jerry Poorters moet een wachttijd van 6 maanden in acht nemen na zijn scheenbeenbreuk opgelopen bij de Belgische beloften. Ook hij meldde zich gisteren even op het Lisp.

Lommel: wachten op Gomis


LOMMEL - De visumperikelen van Louis Gomis nemen de proporties aan van een never ending-story. Gisterenavond zat sportief manager Gaston Peeters nog altijd ongeduldig op een telefoontje uit Dakar te wachten. Zelf kon hij Gomis ondanks herhaaldelijke pogingen niet bereiken. Het laatste contact dat de onfortuinlijke Senegalees met zijn club had, dateert al van maandagavond. Ga als profvoetballer je papieren dan maar in orde brengen in je geboorteland. Als de spits deze morgen op training niet uit het niets verrijst, lijkt er geen twijfel meer mogelijk dat Dieter Dekelver, 2-voudig doelschutter tegen Anderlecht, zaterdagavond tegen Harelbeke aan de aftrap komt.

STVV: Verjans, Voets en Dello twijfelachtig


SINT-TRUIDEN - Gisteren oefende Gunter Verjans op de loopband. De middenvelder ondervond na afloop geen hinder meer van zijn enkelblessure. Zelf hoopt hij reeds vandaag met de groep aan te pikken. Of Verjans zaterdag bij de selectie hoort, is een beslissing van clubdokter Pansaers en uiteraard ook trainer Peters. De groep kreeg woensdag een dagje vrijaf. Naast Gunter Verjans zijn ook Peter Voets (hamstrings) en Robby Dello (adductoren) twijfelachtig voor de cruciale wedstrijd tegen Eendracht Aalst. Eddy Dierickx speelde dinsdag na zijn buikgriep ruim een uur mee in de oefengalop tegen Herk Sport. Mladen Rudonja wordt na de interland van Slovenië in Noorwegen, die gisterenavond werd betwist, vanmiddag opnieuw in Sint-Truiden verwacht.

Standardfans gaan zaterdag al in staking


LANAKEN - 2 weken geleden toonden de Standard-supporters in Genk al eens hun woede over de gang van zaken in Luik. Zitjes werden op het veld geslingerd en het eerste spandoek met 'Ivic Buiten!' werd bovengehaald. Na het ontslag van kapitein Guy Hellers zijn de Rouches het helemaal beu en roepen ze op tot actie. Zeker volgende week tijdens de thuiswedstrijd tegen Charleroi, waarschijnlijk ook al nu zaterdag in Geel. Op de Standard-website zegt 85% van de supporters buiten aan het stadion te zullen blijven staan. "Zoals de zaken nu lopen, kan het niet langer," aldus Marc Fraussen van supportersclub Roodhemden Rekem 2000. "Het ontslag van Guy Hellers is de druppel die de emmer deed overlopen. Wij pikken dit niet langer meer."
"En 'mijn vriend' Ivic durft dan op tv nog doodleuk te beweren dat hij goed werk levert. Ik geloof dat die man aan het dementeren is! Ik heb geen ervaren verdedigers, zegt hij dan. Kan ik goed geloven: hij zet ze aan de deur."
"Maar de trainer buitengooien is niet genoeg. Ook het bestuur is rot en moet opstappen. De organisatie loopt totaal mank. Onlangs vroeg iemand me wie de voorzitter van Standard is. Ik weet alles over mijn club, maar die simpele vraag kon ik niet beantwoorden. Een aantal spelers moet ook dringend vervangen worden. Neem nu Lukunku, die kan in derde klasse nog niet volgen! En Haeldermans verkommert in de C-kern."
"Ik ben advocaat en we denken eraan om een proces aan te spannen tegen Standard. We zullen eisen dat ze de abonnementen terugbetalen, want het bestuur heeft beloften gemaakt die het niet nakomt."