Jans Koerts wint GP Stad Izegem

Print
IZEGEM - De 25ste en laatste editie van de Grote Prijs der stad Izegem werd voor meer dan 20.000 toeschouwers gewonnen door de Nederlander Jans Koerts vóór Matthew Gilmore. Er kwamen 124 renners aan de start.
BR>Volgend jaar wordt in vervanging van deze succesrijke kermiskoers, opnieuw Brussel-Izegem (UCI 1.4) onder een nieuwe formule georganiseerd.
Met de vingers in de neusgaten spurtte Jans Koerts een lengte voor de rest naar de overwinning. "Ik mag een bedankje richting de Spar-mannen sturen. Zij verzorgden het piloteerwerk voor Gilmore. Blijkbaar had ik genoeg reserves om af te ronden", merkte de 30-jarige Koerts nuchter op. Dat de Nederlander in goede doen is leert ons de internationale zegestand: vijftien stuks al. "Hoofdzakelijk gesprokkeld in Duitsland en Nederland. Team Cologne is een ploeg van tweede categorie vandaar dat we hier niet zoveel afspraak gaven. Volgend seizoen kan ik opnieuw een trapje hogerop. Dan wordt TVM mijn werkgever. Een grote uitdaging. Zo kan ik het grote ongelijk van Rabobank bewijzen, waar ik uitsluitend als knecht mijn truitje nat mocht maken. Volgend seizoen wil ik ook in de klassiekers afspraak op de eerste rijen geven.
Gisteren kwamen snelle jongens zoals Gilmore, Cornelisse, Heirewegh en Hordijk niet verder dan het achterwiel van de Nederlander. Het peloton hield er onmiddellijk een strak tempo op na. In de eerste twee uur werden er 96 kilometer doorgedraaid. Op 20 km van de streep leek de wedstrijd in de beslissende plooi te vallen toen onder impuls van Farazijn en Vanhaecke een groepje van elf aan de haal ging. Uiteindelijk reden ze met drie de laatste kilometers in: Farazijn, Hammond en De Neef. Farazijn joeg er zijn laatste kogels door, maar werd met de streep letterlijk in zicht overspoeld door een spurtend peloton.
De uitslag:
1. Jans Koerts (Ned), 163 km in 3u39
2. Matthew Gilmore
3. Michel Cornelisse (Ned)
4. Bart Heirewegh
5. Jan Hordijk (Ned)
6. Gert Vanderaerden
7. Nico Eeckhout
8. John Talen (Ned)
9. Brett Aitken (Aus)
10. Danny Daelman
11. Donatrus Virbickas (Lit)
12. Jurgen De Buysschere
13. Roger Hammond (VS)
14. Franky Van Haesebroucke
15. Sandro Bijnen (Ned)
16. Tom Desmet
17. Dave Bruylandts
18. Michel Van Haecke
19. Mario Declercq
20. Hans Declercq
21. Oleg Pankov (Oek)
22. Ronny Assez
23. Steven Deneef
24. Peter Farazijn
25. Wim Feys
26. Wesley Debuysser
27. Raymondas Vilcinskas (Lit)
28. Johan Keppens
29. Rudi Kemna (Ned)
30. Niclas Eström (Zwe)