World Team Cup tennis: Australië en Argentinië winnen

Australië heeft maandag in Düsseldorf, op de 2e dag van de 27e editie van de World Team Cup tennis, de Verenigde Staten verslagen met 2-1. Argentinië won van Nederland met 3-0 in de andere confrontatie in de blauwe groep.

Belga

Australië had al een definitieve voorsprong genomen in de twee enkelspelen, waarin Mark Philippoussis en Lleyton Hewitt wonnen van respectievelijk Vincent Spadea en Robby Ginepri. In het dubbelspel wonnen Bob en Mike Bryan weliswaar gemakkelijk van Wayne Arthurs en Paul Hanley, maar dat was niet voldoende voor de zege tegen Australië.

In de andere wedstrijd in de blauwe groep won Argentinië met 3-0 van Nederland. Gaston Gaudio en Juan Ignacio Chela stelden de zege al veilig in de enkelspelen, maar hadden hiervoor elk wel drie sets nodig tegen respectievelijk Martin Verkerk en Sjeng Schalken. Ook in het dubbelspel konden de Nederlanders, met Martin Verkerk en John Van Lottum, een set afsnoepen van Mariano Zabaleta en Lucas Arnold, maar een 3-0 nederlaag kon niet vermeden worden.

Aangeboden door onze partners