GP Budds Creeck: Bolley op weg naar eerste wereldtitel

Print
BRUSSEL - De Fransman Fréderic Bolley kan zondag tijdens de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap 250 cc zijn eerste wereldtitel uit zijn loopbaan winnen in het Amerikaanse Budds Creeck. De ploegmaat en vermoedelijke opvolger van Stefan Everts start met een voorsprong van 18 punten op de Duitser Pit Beirer.
BR>Fréderic Bolley is aan een sterk seizoenseinde bezig en boekte tijdens de laatste 2 wedstrijden in Nismes en Gaildorf liefst 3 reeksoverwinningen op 4 en één derde plaats. Daardoor kon hij een achterstand van 16 punten ombuigen naar een voorsprong van 18 punten.
Op het harde circuit van Budds Creeck moet Bolley bij machte zijn om die titel weg te kapen, al zal Pit Beirer tot de laatste snik blijven vechten. "Het heeft me de laatste weken niet meegezeten, domme valpartijen en technische problemen aan de motor lagen aan de basis van mijn falen", aldus Beirer. "In Gaildorf wordt ik in de start van de eerste reeks onderuit gereden, in de tweede reeks raakt de transponder los waardoor er stuurproblemen opduiken. Nochtans zal ik zondag tot de allerlaatste snik vechten alvorens mij gewonnen te geven", aldus nog Beirer.
Dé grote favoriet blijft alleszins Stefan Everts. Voor de winnaar van Gaildorf blijft Amerika nog iets speciaals. "Ik ben momenteel in topconditie, teammaat Bolley wereldkampioen en ik de wedstrijd winnen, iets mooier kan een team zich niet inbeelden", aldus Everts.
Naast Stefan Everts komen ook de wederoptredende Marnicq Bervoets en Peter Iven aan de start.