Joël Smets sluit seizoen schitterend af

Print
LIEROP - Joël Smets heeft in het Nederlandse Lierop nogmaals bewezen de sterkste van het ganse WK-deelnemersveld te zijn. Met een schitterende tweede plaats in de eerste reeks en een reeksoverwinning na de pauze pakte hij de totaalzege in de Grote Prijs van Nederland 500cc en dit hopelijk voor het laatst op Husaberg.
BR>
Joël Smets kwam pas als vierde achter het starthekken weg achter Willie Van Wessel, de met een wild card rijdende 250cc-rijder Remi Van Rees en Johan Boonen. Drie ronden had Joël nodig om de tweede plaats voor zich op te eisen maar toen was kopman Willie Van Wessel reeds voorgoed uit het oog verdwenen. Smets probeerde al het mogelijke om de kloof te dichten maar Van Wessel, aangemoedigd door duizenden Nederlanders, gaf zich tot op het bot en werd de verdiende reeksoverwinnaar. Danny Theybers, pas als voorlaatste weg, kon in extremis nog een 14de plaats wegkapen. Wereldkampioen Adrea Bartolini werd pas 11de.
In de tweede reeks verkeek Willie Van Wessel zich in de start en kwam pas al 11de weg. Dat was voor snelstarter Joël Smets meteen het sein om de kloof zo snel mogelijk uit te bouwen en naar de reekszege te rijden. Wereldkampioen Andrea Bartolini reed opnieuw een onopgemerkte wedstrijd en Johan Boonen, nu als 6de uit de start, moest reeds in de 5de ronde aan de kant met motorpech. Met de reekszege werd Joël Smets ook eindoverwinnaar van deze laatste wedstrijd tellende voor het wereldkampioenschap 500cc.