Liverpool en Thaïsche regering sluiten princiepsakkoord

De Engelse voetbalclub Liverpool FC heeft zijn "princiepsakkoord" gegeven aan de Thaise regering dat het zich voor 30 % kan inkopen. Dat heeft een Thaïs regeringslid dinsdag meegedeeld. "Ze hebben hun princiepsakkoord gegeven, maar we moeten de details nog uitwerken", zei de vice-minister van Handel Pongsak Raktapongpaisal aan de pers, na afloop van een ministerraad waar over het bedrag van de inbreng werd gediscussieerd. Dat zou schommelen tussen 81 en 97 miljoen euro en ingebracht worden via een loterij.

Belga

"We hebben ons best mogelijke bod uitgebracht. Nu wachten we op een seintje van de Engelsen", aldus Pongsak. Vorige week weigerde Liverpool, dat dit seizoen op de vierde plaats in de Premier League eindigde, een soortgelijk bod van een Britse ondernemersfirma.

De premier van Thailand, Thaksin Shinawatra, verklaarde dinsdag dat de deal voor "60 % rond was". "Nu moeten we die laatste 40 % nog uitwerken. Maar, in principe mogen er zich geen onoverkomelijke problemen meer stellen", aldus de regeringsleider. Over de manier waarop de Thaïse regering de participatie wil financieren, is voorlopig weinig bekend. De regering gaf dinsdag wel haar fiat voor het opstarten van een nationale loterij voor een totaalbedrag van 208 miljoen euro, waarvan een deel de kosten van de operatie zou dragen.

Aangeboden door onze partners