Marion Jones ontkent dat ze doping kreeg van Balco

De Amerikaanse atlete Marion Jones heeft donderdag op een persconferentie in het Amerikaanse Los Angeles ontkend dat ze ooit ook maar enig product gekregen heeft van het Balco-laboratorium en haar directeur Victor Conte. Die wordt er namelijk van verdacht verschillende atleten in de Verenigde Staten producten met steroïden bezorgd te hebben.

Belga

"Ik heb nooit ook maar iets aanvaard of genomen, noch heeft iemand mij ooit voorgesteld welk product dan ook te gebruiken", aldus de drievoudig olympisch kampioene van Sydney (100 m, 200 m, 4x400 m estafette), die op zaterdag 22 mei deelneemt aan de internationale atletiekmeeting van het Californische Carson.

Marion Jones is één van de tientallen atleten die ondervraagd is door de commissie die een onderzoek voert naar de activiteiten van het Balco-laboratorium, dat ervan verdacht wordt de pas sinds oktober opspoorbare synthetische steroïde Tetrahydrogestrinone (THG) te hebben ontwikkeld.

Dinsdag onthulde de Amerikaanse krant San Jose Mercury News dat de echtgenote van Tim Montgomery bij de atleten behoorde die de producten "cream" en "clear" (dat THG bevat) van Balco zouden hebben gekregen.

Jones, in volle voorbereiding op de Olympische Spelen van Athene (13/8-29/8), is niet van plan om te allen prijze haar onschuld te willen aantonen. "Ik moet aan niemand bewijzen dat ik niet gedopeerd ben", aldus de spurtbom.

Aangeboden door onze partners