Franse zanger Bertrand Cantat in beroep tegen veroordeling

De Franse rockzanger Bertrand Cantat tekent beroep aan tegen zijn veroordeling tot 8 jaar gevangenis voor het opzettelijke doden van zijn vriendin, de Franse actrice Marie Trintignant.

Belga

Dat heeft zijn advocaat dinsdag bekendgemaakt. Eerder tekende de familie Trintignant ook al beroep aan tegen de uitspraak van de Litouwse rechtbank, omdat ze de straf niet streng genoeg vond. Het beroep van Cantat heeft als gevolg dat de zanger van de rockgroep "Noir Désir" de komende maanden voor een hof van beroep in de Litouwse hoofdstad Vilnius zal verschijnen. De advocaat van Cantat heeft niet gepreciseerd waarom de zanger in beroep gaat.

Op 19 april 2004 had de familie Trintignant ook al beroep aangetekend tegen de uitspraak, die ze te mild vond. Door dat beroep zou een tweede veroordeling van Cantat zwaarder kunnen uitvallen. Hij riskeert een straf tussen 5 en 15 jaar cel. Tijdens het proces gaf de zanger toe dat hij zijn vriendin vier keer gewelddadig had geslagen tijdens een ruzie. Dat gebeurde in de nacht van 26 op 27 juli 2003 in een hotelkamer in Vilnius. Marie Trintignant overleed op 1 augustus in Parijs aan een hersenletsel ten gevolge van de slagen.

Het koppel kende elkaar ongeveer een jaar en was in Litouwen voor de opnames van de televisiefilm "Colette". Marie Trintignant speelde de hoofdrol in de film en had samen met haar moeder het scenario geschreven.