Film zegt dat Stones-gitarist Brian Jones is vermoord

De plotselinge dood van Rolling Stones gitarist Brian Jones was dan toch geen ongeluk, maar moord, althans volgens een film die dinsdag op het filmfestival van Cannes is te zien.

Belga

Vanop het festival bericht de Engelse krant The Times dat Frank Thorogood, een bouwvakker uit East End in Londen en vriend van Jones, blijkbaar de moord heeft bekend toen hij in 1993 tegen een fatale kanker vocht.

Officieel luidde het dat de hedonistisch levende gitarist in zijn zwembad in Londen in 1967 overleden was aan een overdosis drugs. Een film van producent Stephen Woolley zou nu aantonen dat Thorogood, die met Jones bevriend raakte tijdens het werken in zijn vijftiende eeuwse herenhuis Cotchford Farm, bekende Brian Jones te hebben laten sterven.

Woolley produceerde eerder films als "The Crying Game" (1992, van regisseur Neil Jordan) en "Scandal" over het Profumoschandaal dat Groot-Brittannië in de jaren zestig dooreenschudde.

Hij heeft volgens de Times tien jaar lang vrienden van de gitarist en mensen die er waren in de nacht dat hij overleed, geïnterviewd. De politie zou misschien de zaak heropenen na het zien van de rolprent.

Een paar weken voor zijn dood was Brian Jones uit de Stones gezet, bij wie hij was sinds het ontstaan van de groep in 1962. Zijn vervanger was Mick Taylor die midden de jaren zeventig de band weer verliet.