Raadkamer Tongeren: Vlaams Blokker blijft aangehouden

De raadkamer van Tongeren heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van Vlaams Blok-gemeenteraadslid Marc Nullens uit Lanklaar. De 43-jarige politicus wordt verdacht van het dealen van harddrugs.

Belga

De politiediensten van Borgloon en Maasland pakten hem woensdag op. Sindsdien zit hij achter de tralies. Ook de 24-jarige Maasmechelaar met wie hij een handel in xtc en speed had opgezet, moet een maand langer in de cel blijven. Twee zussen van 35 en 36 jaar uit Borgloon, die hun drugs bij de Vlaams Blokker in Lanklaar kochten, blijven ook aangehouden. Dat maakte het Tongerse parket dinsdag bekend.

De lokale politie van Borgloon startte het onderzoek bij afnemers, onder wie enkele minderjarigen. De afnemers kochten hun spul bij de twee zussen, die op hun beurt de xtc en speed gingen afhalen in een café in Lanklaar, waar de Vlaams Blokker woonde. Bij hem thuis vonden de speurders duizend xtc-pillen, een halve kilo speed en een revolver. Bij vier huiszoekingen vond de politie ook hoeveelheden cocaïne, heroïne, cannabis en geld.