Lotto praat met Johan Bruyneel

Print
FUENLABRADA, BRUSSEL - Ploegleider Jean-Luc Vandenbroucke, einde contract bij Lotto, engageerde zich bij het ondertekenen van die overeenkomst zelf te zorgen voor het aanbrengen van een belangrijke co-sponsor. De Henegouwer, onaangenaam verrast door het afhaken van Mobistar, krijgt van de directie van de Nationale Loterij nu tijd tot het WK om een nieuwe geldschieter voor het team te vinden.
BR>De directie zélf lijkt al bezig met het post-VdB-tijdperk, nam gisteren contact op met US Postal-ploegleider Johan Bruyneel om hem te polsen naar zijn interesse voor het leiden van de ploeg. «Er zijn er inderdaad contacten geweest», beaamt Bruyneel. «Ik heb de Lotto-ploegleiding erop gewezen dat mijn verbintenis bij US Postal nog tot eind 2000 loopt, en ik dit akkoord onder geen enkel voorwendsel voortijdig wil afbreken. Indien Lotto zou bereid zijn om eind volgend jaar, en dit in optiek van 2001, met mij aan de onderhandelingstafel te gaan zitten, zou ik hun voorstel wel ernstig overwegen. Maar zover zijn we nog niet.»
Paul De Belder, perswoordvoerder van de Nationale Loterij, beklemtoonde dat het hen vrij staat de markt te verkennen, en wenste geen bindende conclusies te knopen aan het feit dat momenteel met nieuwe gegadigden wordt gepraat.