16 Irakezen en één Italiaan gedood bij gevechten Nassiriyah

Bij gevechten tussen sjiitische strijders en Italiaanse soldaten in Nassiriyah zijn in de nacht van zondag op maandag zestien Irakezen en één Italiaanse soldaat om het leven gekomen, zo is vernomen uit Iraakse medische en Italiaanse militaire bronnen.

Belga

"Zestien Irakezen zijn gedood en 26 anderen gewond", zei de woordvoerder van het plaatselijke ziekenhuis. Eerder had hij gewag gemaakt van negen doden - zowel militieleden als burgers- en veertien gewonden. Het ministerie van Defensie in Rome zei dat één van de zes soldaten die bij gevechten in Nassiriyah gewond raakten, is overleden.

Volgens de ziekenhuisfunctionaris duurden de gevechten bijna zes uur. Het ging om de hevigste sinds het begin van de confrontaties de laatste dagen. Hoewel de toestand maandagochtend rustig was, bleven de scholen, winkels en administraties gesloten.

Het Italiaanse persbureau Ansa meldde op basis van militaire bronnen dat verschillende Italiaanse soldaten gewond waren geraakt, van wie één ernstig. De Italiaanse soldaten hadden voorlopig één van hun posten, die de controle op één van de belangrijkste bruggen in de stad uitvoerde, moeten verlaten, luidde het voorts.

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi en president Carlo Azeglio Ciampi hebben al laten weten dat ze de situatie ter plaatse op de voet volgen en op de hoogte worden gehouden van de toestand van de gewonde soldaten.

Aangeboden door onze partners