Groepswerking 'De Sleutel' verdwijnt noodgedwongen

De Sleutel, het dagcentrum voor de opvang en begeleiding van drugsverslaafden, moet in Antwerpen en Gent meerdere banen schrappen omdat de middelen 'Maatschappelijke Integratie', waarover het centrum sinds 2001 beschikt, geschrapt worden.

Belga

In Antwerpen gaat het om vier voltijdse equivalenten. Het dagcentrum in Gent verliest minstens drie, maar waarschijnlijk vier, voltijdse betrekkingen.

Het verdwijnen van de voltijdse medewerkers brengt het einde van de groepswerking in De Sleutel met zich mee. Op jaarbasis komen daardoor 250 cliënten (150 in Antwerpen en 100 in Gent), die nu begeleid worden, in de kou te staan.

Dinsdag om 10.30 uur trekt een zeskoppige delegatie naar het kabinet van bevoegd minister Marie Arena in Brussel. Tijdens en na het onderhoud met de minister van Maatschappelijke Integratie zal er voor haar kabinet actie worden gevoerd door 50 à 60 mensen. "Wij willen dat de minister ons dinsdag schriftelijke garanties biedt dat we minstens tot het einde van het jaar over de tijdelijke subsidies kunnen beschikken. Intussen willen we dat ze naar een structurele oplossing voor het probleem zoekt", zegt Johan Maertens, algemeen directeur van De Sleutel.