Familieleden noemen Nihoul onverbeterlijke oplichter

De familieleden van Michel Nihoul zien hem als een onverbeterlijke oplichter, een vrouwengek en een afwezige vader. Maar geen van hen denkt dat hij iets te maken heeft met pedofilie of kinderhandel. "We veronderstelden dat er wel goede redenen waren om hem in deze zaak aan te houden. We wisten dat hij veel gedaan zou hebben voor het geld. We konden ons alleen afvragen hoe ver hij daarbij ging", zei zijn 32-jarige dochter maandag in de assisenzaal.

Belga

Nihouls eerste vrouw vertelde dat ze er met haar drie kinderen vandoor ging nadat ze vijftien dagen in de gevangenis had gezeten omdat Nihoul met de vennootschap had gesjoemeld waarvan hij haar als bestuurster had opgegeven. Hij kon dat toen al niet meer zelf doen wegens een ander faillissement. "Hij gebruikte u dus als stroman", concludeerde de voorzitter, hetgeen de vrouw bevestigde. De vrouw zette de echtscheidingsprocedure in, maar omdat Nihoul altijd dwars lag kon die pas na 15 jaar worden afgerond. Toen waren hun kinderen al volwassen.

Ook zijn vandaag 40-jarige zoon voelt zich belogen en bedrogen door Michel Nihoul. Zijn vader kwam hem na jaren afwezigheid opzoeken om een bedrijf met hem op te richten. "Na een tijdje kreeg ik talrijke herinneringen voor onbetaalde facturen", zei zijn zoon, die gerechtelijke stappen ondernam. Dat leidde ertoe dat Nihoul werd aangehouden.

De zoon van Nihoul kreeg bovendien allerlei vreemde verhalen te horen. "Hij verleende in ons bedrijf onderdak aan een rijkswachter die zich daar verstopte en dringend naar het buitenland moest gebracht worden", getuigde de zoon. De zoon van Michel Nihoul vertelde ook hoe hij eens met zijn vader naar Zwitserland vloog om er 4 of 5 miljoen Belgische frank af te halen. Terug in Brussel liet Nihoul zijn zoon in het hotel slapen waar Marleen De Cokere werkte. Hij liet hem doorgaan voor "de zoon van minister Louis Michel". Waarom heeft de zoon nooit begrepen.