Flor Verbraeken verovert dubbel Europees goud

Print
MORTSEL - Het Nederlandse kuststadje Almere leek zaterdagavond ingenomen door een leger Antwerpenaren. Aan de decibels kon men reeds horen dat het een topdag was geworden tijdens het Europees kampioenschap op de volledige afstand. Voor Flor Verbraeken kon de dag niet meer stuk. Hij nam speciaal vier weken verlof met de bedoeling zijn besttijd te verbeteren. Hij werd uiteindelijk Europees kampioen.
BR>Maandagmorgen lag de Kaphaanlei in Mortsel er vredig bij. Er waren nergens sporen van een uitbundige viering terug te vinden. Toch even aanbellen aan nummer 112 om zeker te zijn dat Flor Verbraeken wel heus de nieuwe Europese kampioen is.
"Het was voor ons een evenzeer een verrassing toen Flor hier binnen kwam en zei dat hij had gewonnen", vertelde zijn echtgenote. Zaterdagvond kwam pas om tien uur 's avonds de bevestiging dat Flor de beste bij de masters was geworden. Toen kon de dag al niet meer stuk voor Flor Verbraeken, wiens enige streefdoel was om zijn persoonlijke tijd te verbeteren.
Het werd tenslotte 9u15' voor 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen om tenslotte een heuse marathon van 42,2 kilometer af te werken. Vooral een erg sterke marathon heeft Flor de titel opgeleverd, want in dit onderdeel stak hij een flink aantal concurrenten voorbij.

Compleet


De woordvoerder van Borsbeek Triatlonteam, Fred Van de Wouwer, was zielsgelukkig toen hij even later merkte dat Kenneth Spruce en Patrick Halé binnen de 9u45' grens zouden aankomen. Het feest was helemaal compleet, want Werner Eriksson eindigde in 9u41', Kenneth Spruce in 9u24' en Patrick Halé in 9u43'.
Tijdens de huldiging mocht Flor Verbraeken tweemaal goud in ontvangst nemen. De eerste plak was voor zijn overwinning bij de 45 plussers. Even later stond hij met Eric Vincke en Rudy Stroobants op het podium voor de eerste plaats in het landenklassement.
Voor Borsbeek kon het feest pas echt beginnen, toen de club wat later merkte dat Dirk de Bal zijn maidentrip succesvol kon afsluiten in 10u28'. Voor Walter Massez bleef de klok stil staan op 10u33', voor Blommaert op 11u14' en voor Callens op 11u24. Neofiet Geudens deed er 11u56' over. In de wedstrijd voor trio's met 110 deelnemers eindigde het Borsbeekse team op de negende plaats.