Geen uitschieters op ASLK-meeting

Print
LEBBEKE - AC Lebbeke had het dit keer niet zo gemakkelijk met het vinden van een datum voor hun nationale ASLK-La William meeting. Daags na de Memorial Van Damme blijven de meeste van onze toppers thuis. Maar ook het juniorskampioenschap in Jambes daags nadien zette een rem op het succes.
BR>'s Namiddags konden de jeugdigen zich opwarmen onder een stralend zonnetje. Het eigenlijke programma was gepland vanaf 18uur. Uitschieters op deze meeting waren er niet te bespeuren. Petje af evenwel voor Heidi Mariën die in het speerwerpen de zege pakte met 44,63m. "Ik hoop dat het morgen ook zo goed gaat en dat ik de juniorstitel kan behalen voor mijn club", zei Heidi.
De jonge Ellen Van den Berghe mocht met 5,34m in het verspringen ook aanspraak maken op een prijs. De Nederlandse Yvonne Wisse schreef zowel de 100m als het hoogspringen op haar naam. Met 12"85 en 1,73m kon zij best tevreden zijn.
Op de 200m zette de Wase Annelies Seghers de snelste tijd neer met 26"61. Heidi De Ridder ging als eerste over de streep op de 400m. Haar tijd: 57"46.

Sfeer


De prestaties bij de mannen waren eveneens redelijk. Het was opmerkelijk om Waaslander Bart Pauwels aan het werk te zien. Met de kogel geraakte hij dit keer amper over de 15m, maar zijn 'oude liefde', de speer, gaf hem voldoening met een worp van 54,57m. Vlierzelenaar Filip Eeckhout wierp de discus ruim 40m ver.
In de loopnummers kon Tony Hutsebaut zich manifesteren op de 1500m, die hij aflegde in 3'52"75. Op de 5000m was het Kurt Stevens die aan het langste eind trok. De Gentenaar liep een chrono van 14'50"58.
Sommige plaatselijke atleten konden één van de reeksen op hun naam schrijven, wat de sfeer bij de plaatselijke aanhang aanscherpte. Zo liep de erg jonge Michael Van Nuffel 4'28"81 op de 1500m. Karl Filips en Jan Mettepenningen wonnen respectievelijk op de 200m en 400m. Een reekszege was er ook voor Waaslander Bart Seresia op de 100m in 12"01.
Maar er was nog ander positief nieuws te melden vanuit Lebbeke. Onze Eigen Haardlopers van Lebbeke en de plaatselijke AC Lebbeke zijn goed op weg om terug één club te vormen.