Derde keer goede keer voor Gentenaar Pennoit

Print
GENT/JAMBES - Het leek opnieuw een maat voor niets te worden voor Tim Pennoit, die op een BK altijd iemand moest laten voorgaan, maar tijdens het Belgisch kampioenschap voor juniores lukte het op de valreep toch.
BR>Lang leek John De Smet op weg naar de titel met 60,71m. Voor Pennoit stond er tot de laatste worp 60,47m genoteerd. Dan gooide hij 62,41m. "Afwachten wat John nu gaat doen, maar kijken doe ik niet", gaf hij te kennen. Hij kon zich toch niet bedwingen en zag de speer van de Bruggeling nog voor de 60m-lijn neerkomen. Dat zorgde voor vreugde alom in het Gentse kamp, want de derde keer was de goede keer voor Pennoit. "Ik mag mijn seizoen zeker al geslaagd noemen. Mijn persoonlijk record joeg ik naar 65,22m en daar komt ook deze nationale titel bij. Volgend jaar proberen we er nog enkele meters bij te doen."
Er waren nog andere Oost-Vlaamse juniores die de titel pakten in Jambes. Els De Groote zette zich zelfs even recht tijdens de finale 200m vlak, die ze schitterend won in 24"65. Dat ze de snelste is bij de juniores, liet ze voordien ook al zien in de finale 100m, die ze won in 12"03.
Veerle Van der Heyden pakte de titel op de 1.500m. Teamgenote Hannelore Poissonnier had aan 44,96m genoeg voor goud in het hamerslingeren. Heidi Marien haalde met 41,15m goud in het speerwerpen. Glenn Berckmoes kon tevreden zijn met 4,70m in het polsstokspringen, want dat leverde hem goud op.