McCartney moet dimmen

De Britse zanger Paul McCartney, die momenteel in de Londense Millennium Dome voor een nieuwe show aan het repeteren is, kreeg de Londense politie over de vloer, toen bewoners van de andere kant van de Thames kloegen over lawaaihinder.

Belga

"Ik dacht dat een bewoner van een andere flat naar luide muziek aan het luisteren was. Mijn vensters waren dicht en de voordeur stond op een kiertje om de kat binnen en buiten te laten", zegt Eric Pemberton. "Het duurde een tijd voor ik me realiseerde dat de muziek vanuit de Dome kwam aan de overkant van de rivier", aldus Pemberton die daarna de lokale politie belde om over de geluidsoverlast te klagen.

"Het is Paul McCartney maar", was het antwoord van de politie, waarop Pemberton niet erg enthousiast reageerde en zei dat het al erg genoeg was dat McCartney elke morgen in een lawaaierige helikopter aankwam en op die manier zijn kat helemaal overstuur maakte.

Paul McCartney draaide de volumeknop dan maar wat zachter tot de toegelaten 92 decibels. Hij en zijn muzikanten zijn momenteel aan het repeteren voor een aankomende Europese tournee.

Het is niet de eerste keer dat McCartney klachten krijgt over het geluid. Eerder al krijg hij problemen in Rome toen bleek dat de paus door de luide muziek niet kon slapen, toen hij in het Colosseum speelde.

Aangeboden door onze partners