Evacuatie van Griekse ferry na valse bommelding

In de Griekse haven Piraeus, nabij Athene, is een ferry die dienst doet tussen verschillende Griekse eilanden vrijdag ontruimd na een valse bommelding. Een anonieme beller had aan een krant laten weten dat er een bom op de ferry zou ontploffen.

Belga

De Express Athina, met 1.619 passagiers aan boord, kon uiteindelijk de haven verlaten om 9.30 Griekse tijd (8.30 uur) nadat de maritieme politie met speurhonden vruchteloos naar een springtuig had gezocht. Het schip had normaal gezien om 8.00 uur Griekse tijd (7.00 uur) moeten vertrekken.

De valse bommelding komt slechts een dag nadat de extreem-linkse groep 'Revolutionaire Strijd' de bomaanslag van 5 mei op het commissariaat in Athene heeft opgeëist. Dat gebeurde precies honderd dagen voor de start van de Olympische Spelen (13-29 augustus).

Het gaat ook om de vierde valse bommelding in één maand. Twee keer werd er gemeld dat er explosieven lagen op een ferry, één keer waarschuwde een anonieme beller voor een bom bij het ministerie van Economie in het centrum van Athene.