16.640 mensen ruilen nummerplaat voor busabonnement

Sinds 1 oktober 2002 hebben al 16.640 mensen hun nummerplaat ingeleverd voor een gratis busabonnement, het zogenoemde DIV-abonnement. De vervoermaatschappij De Lijn spreekt van een groot succes.

Belga

Ook op het kabinet van Vlaams minister voor Mobiliteit Gilbert Bossuyt is men opgetogen met de cijfers.

Gemiddeld lopen er een 700-tal aanvragen per maand binnen.

Wanneer een gezin zijn enige of alle nummerplaten inlevert bij de Dienst Inschrijving van Voertuigen (DIV), krijgen alle gezinsleden een gratis abonnement. Vandaar dat er in totaal ook al 21.000 abonnementen werden verdeeld. Het gratis abonnement is maximum drie jaar geldig. Bij De Lijn is men natuurlijk blij met de cijfers en wordt gezegd dat de resulaten de verwachtingen ruimschoots overtreffen.

Belangrijkste redenen om de auto in te wisselen voor een busabonnement zijn: de auto is te duur, de auto in kwestie wordt te weinig gebruikt, of men ziet het als een manier om de verkeersproblemen (files, parkeerprobelemen, enz...) te vermijden.

Op het kabinet van Vlaams minister Bossuyt is men vanzelfsprekend ook opgezet met het succes van het initiatief. "Het toont dat heel wat mensen bereid zijn hun wagen aan de kant te laten en het openbaar vervoer te nemen", aldus persmedewerkster Tina Verraes.