Schutter Laken geeft meldt zich bij Zweedse politie

De schutter die dinsdag in Laken zijn twee ex-schoonbroers neerschoot heeft zich aangegeven bij de politie van Göteborg. De man was naar Zweden gevlucht en verbleef er bij zijn oom.

Belga

De Brusselse onderzoeksrechter Pignolet heeft een internationaal aanhoudingsmandaat uitgevaardigd en de verdachte wordt aan ons land uitgeleverd. Hij wordt binnen enkele dagen in ons land verwacht. Dat heeft het parket van Brussel vrijdag bevestigd.

De verdachte, de 34-jarige Turk Imram C., schoot dinsdag omstreeks 18.30 uur in de Albert Meyerstraat in de Brusselse deelgemeente Laken zijn twee ex-schoonbroers neer. Eén van hen kreeg een kogel in de nek en overleed ter plaatse. De andere werd getroffen door negen kogels en ligt nog steeds in kritieke toestand in het universitair ziekenhuis in Jette.

De twee broers waren hun zus aan het helpen om haar spullen uit het huis van Imram te halen. Die zou daarop naar zijn garage gegaan zijn om een vuurwapen te halen. Na de schietpartij vluchtte de dader weg met een VW Golf die later in de buurt werd gevonden. Sindsdien was hij voortvluchtig.