Boom dient klacht in na relletjes Mano Mundo

De gemeente Boom dient klacht in bij de onderzoeksrechter naar aanleiding van de rellen na het festival Mano Mundo afgelopen weekend.

Belga

Op die manier wil het stadsbestuur ervoor zorgen dat er zeker een gerechtelijk onderzoek komt. Mensen die schade geleden hebben tijdens de rellen, kunnen zich bij de klacht aansluiten.

Burgemeester Patrick Marnef (sp.a) zegt dat de dertig relschoppers die werden opgepakt, de overlasttaks, een belasting van 75 euro voor het overbrengen naar het politiekantoor, zullen moeten betalen. Hij zegt ook dat die overlasttaks geëvalueerd en indien nodig, verstrengd zal worden.

Van de dertig keetschoppers die zondag na rellen op Mano Mundo en in Boom werden opgepakt, komen er 26 uit Borgerhout. Negentien ervan, de meesten rond de zeventien jaar, zijn in Antwerpen bekend voor een pak overvallen en straatgeweld.

Allochtone jongeren uit Borgerhout raakten zondag op het festival Mano Mundo in Boom slaags met allochtonen uit Mechelen. Beide groepen troffen elkaar in het ‘Marokkaans dorp’. Later trokken ze een spoor van vernieling door Boom zelf.

Een dertigtal jongeren werd door de politie enkele uren opgepakt. 26 van hen wonen in Borgerhout. De Antwerpse politie ‘kent’ er 19 voor opzettelijke slagen en verwondingen, diefstal met geweld, afpersing, handtasroof, diverse overvallen en autodiefstallen. Zelfs valsheid in geschrifte hoort erbij.

Aangeboden door onze partners