Reacties na België - Marokko

Print
LUIK - Yves Vanderhaeghe was één van de absolute uitblinkers van de oefeninterland tegen Marokko en lijkt nog moeilijk weg te denken uit de nationale ploeg. De wedstrijd van gisteren bracht zowel voor hem als voor de hele ploeg van zaterdag de bevestiging. "We hebben inderdaad bevestigd", aldus Vanderhaeghe. "Uit de prestatie van zaterdag tegen Nederland hebben we heel wat kracht en zelfvertrouwen geput. Ook ikzelf. Ik weet wat ik kan, maar je moet het nog altijd bewijzen op het veld. Ik lag er net als de ploeg dan ook op gebrand om weer een goede wedstrijd te spelen. Bondscoach Waseige had ons vooraf verwittigd niet te gaan zweven en voor de bevestiging te zorgen. Dat hebben we duidelijk gedaan. Ik besef wel dat we nog beter moeten kunnen. Zeker van achteren uit, maar we bewezen opnieuw te kunnen knokken."
BR>

Lorenzo Staelens: "Er zit muziek in dit elftal"


LUIK - Lorenzo Staelens, rots in de branding tijdens de eerste helft, bekeek het tweede luik van de wedstrijd vanop de bank. Lorre leek, naar eigen zeggen, in een andere wereld te leven. "Negen goals in 2 wedstrijden, ik geloof mijn eigen ogen niet", glunderde de verdediger. "Marokko is een goed elftal, vergis je daar niet in. Die jongens werkten een goeie wereldbeker af, gingen Nederland in eigen huis verslaan... Je kan dus zeggen dat we vandaag met zijn allen alweer een stap vooruit hebben gezet."
De Rode Duivels speelden zoals in de Kuip, in een 4-4-2 opstelling. "Offensief wierp dat weer zijn vruchten af. Akkoord, die speelstijl houdt het risico op defensieve slippertjes in, maar dat neemt iedereen er voor lief bij. Weet je wat me nog het meest plezierde? Dat het publiek stilaan in de smiezen krijgt dat er muziek in dit elftal zit."

Branko Strupar:"Bedankt meneer Leekens"


LUIK - Branko Strupar wachtte tot sluitingstijd om met een heerlijk doelpunt de 4-0 op het bord te schieten. Strupar en de Rode Duivels, het is dus tot nog toe een succes op zich. "Het was een mooi doelpunt, ja", beaamde Strupar. "Ik voel me een klein kind, zo gelukkig ben ik. Het leek eenvoudig, maar dat was het niet. De doelman had wellicht verwacht dat ik naar de eerste paal zou mikken. Dit is gewoon fantastisch. Dit zijn echt prachtige momenten voor mij. Ik heb in België alles bereikt. Mede dankzij meneer Leekens en meneer Snelders ook. Zij haalden me naar de nationale ploeg, daar ben ik hen dankbaar voor. Ze hebben veel gedaan voor de Rode Duivels en daardoor spelen we nu beter."

Michel D'Hooghe: "Duivels verzoend met publiek"


LUIK - "De kloof tussen de supporters en Rode Duivels is gedicht." Bondsvoorzitter Michel D'Hooghe haalde de glimlach van de grote dagen boven na afloop van België - Marokko. "Die vaststelling onthou ik méér nog dan de alweer fraaie uitslag. De overgave waarmee de jongens speelden ontging ook het publiek niet. Dat sterkt me in de overtuiging dat de Belgische Voetbalbond de juiste beslissing nam om een andere coach aan het roer van de nationale ploeg te zetten. De aanpak van Leekens, kwalitatief hoogstaand, werd niet meer opgepikt door de spelers. We hebben het bij de bond voor één keer juist gezien, zeker?"

De Boeck out voor Brugge - Anderlecht


LUIK - Glen De Boeck mist zondag de topper tussen Club Brugge en Anderlecht. De Boeck liep, na zijn invalbeurt aan de rust, vroeg in de tweede helft een ribbreuk op. Lorenzo Staelens is dan weer twijfelachtig voor de topper. Staelens heeft sinds vorige zaterdag, na een trap van Bergkamp, pijn in de onderbuik.