Venus Williams treft Mauresmo in finale WTA Berlijn

De Amerikaanse Venus Williams, het derde reekshoofd, won zaterdag voor de vijftiende keer op rij op gravel. In de halve finale van het WTA-toernooi van Berlijn (Dui/1,3 miljoen dollar/gravel) had de oudere zus van Serena wel heel wat moeite tegen de Kroatische tiener Karolina Sprem: 2-6, 6-3, 6-3 in 1u55. De Française Amélie Mauresmo, als tweede geplaatst, had eerder op de dag de Amerikaanse Jennifer Capriati vernederd voor haar plaats in de finale: 6-2, 6-0 in 52 minuten.

Belga

Venus Williams werd weggespeeld in de eerste set en moest in de derde set een 3-0 achterstand goedmaken. Met haar vijftiende gewonnen gravelpartij op rij maakt ze zondag kans op een derde titel in evenveel toernooien na eerdere successen in Charleston en Warschau. De laatste speelster die dat op gravel klaarspeelde, was de Spaanse Conchita Martinez in 1995.

De Française Amélie Mauresmo zal zich echter niet makkelijk gewonnen geven. In de onderlinge duels staat het wel 5-1 voor Williams, die in 2001 al eens in Berlijn won. Maar Mauresmo maakte indruk tegen de als zesde geplaatste Capriati. Na de 2-2 in de eerste set won de Française maar liefst tien spelletjes op rij en de match.