Record voor Bocholt

Print
RIKSINGEN - Het voorlaatste ruitertornooi van de Landelijke Rijverenigingen is utgedraaid op een enorm succes voor de club uit Bocholt. Sint Kristoffel won met liefst vier achttallen en in de hoogste klasse moesten ze enkel provinciaal kampioen Meldert laten voorgaan. Het scheelde inderdaad niet veel of Bocholt had alles gewonnen. Eén van beide juryleden gaf Bocholt ook gewonnen in Zwaar A. Meldert haalde het dankzij de beoordeling van de tweede jury.
BR>Individueel werd Eddy Schuurmans (Achel) voor het eerst winnaar in de zwaarste dressuurklasse vóór Griet Maes (Heusden) en Mieke Dries (Paal). Slechts twee ruiters konden zich plaatsen voor de barrage van de jumping Zwaar. Ditmaal tikte Patrick Vreys (Heusden) een fractie van een seconde sneller aan dan Chris Geerts (Paal). «Ik begon stilaan al te twijfelen, want de tweede en derde plaatsen die ik dit jaar al behaalde, zijn haast niet te tellen. Ik begon al de Poulidor van de paardensport te worden,» aldus een tevreden Patrick Vreys.
In Licht was Robby Schils (Beverst) de beste, hij had zelfs drie paarden in de herkansing. Tim Tijskens versloeg Luc Geerts in Midden. De regelmatigheidsprijs van ons dagblad belooft in groep A bijzonder spannend te worden met Meldert, Bocholt en Overpelt op de eerste drie plaatsen. Kaulille is afgetekend leider in groep B.

Etienne Cox eerste en tweede


PEER - Het Limburgs comité van het Belgisch Warmbloedpaard, afdeling pony's, hield opnieuw de provinciale wedstrijd voor de bestgaande rijpony. Het is een proef waarbij naast het exterieur ook de prestaties bij de dressuur-en springwedstrijden worden beoordeeld. Daarbij was Etienne Cox uit Eksel bijzonder succesvol met een eerste en tweede plaats bij de pony's, kleine maten. Vileander won deze reeks dankzij het beste resultaat in het exterieur en de springproef. De tweede reeks ging naar de pony Carl van Jan Korsten uit Overpelt. Ook deze fokker was eerste bij de exterieur-beoordeling en de regelmatige prestaties bij de dressur en de jumping gaven hem de zege in de eindstand.

Ereprijs voor Fourier


OLMEN - Met zowel een jumping A als jumping B Kempische Regionale organiseerden de Germeerse Ruiters op twee terreinen gelijktijdig. Blikvanger was de Ereprijs Olmen voor juniores A en B. Van de 96 combinaties mocht enkel de top-twintig zich de tweede dag opmaken voor de finale. Daarin was de familie Fourier sterk vertegenwoordigd met vier finalisten. Na de twee manches bleven nog zeven foutloze combinaties over voor de beslissende rit. Daarin beet Joke Slechten (Zandor) de spits af met een pechfout op hindernis negen en een chrono van 39.17. Kristien Fourier (Palermo) zorgde als vierde voor de eerste foutloze barrage (35.76). Ook Nathalie Lambrechts (Broske) bleef foutloos, maar werd uiteindlijk pas tweede. Debby Timmermans en Eveline Bottelbergs presteerden de eerste dag knap, maar konden die lijn niet doortrekken in de finale.

Graulus en Dirx sterk


KINROOI - Aan de Gersalhoeve was de dressuurcompetitie van de Kempische Regionale al aan haar twintigste wedstrijddag toe. Het werd het dagje van Viviane Dirx. Met haar paard Hassan bleek Viviane duidelijk de beste in de twee hoogste proeven. In de L5 haalde Dirx het met 65 procent, terwijl zowel Stefanie Vantieghem, Liesbeth Ramaekers als Bert Denivel 61.47 procent achter hun naam kregen. In de M4 stond er evenmin een maat op Drix, die het met 62.57 procent haalde vóór Leo Handels en Carine Monnissen (61.43 procent). In de lagere proeven blonk de combinatie Hilde Graulus-Fabrice uit met winst in de training en de E4. Marlies Merken won twee van de drie ponyproeven. Telkens pakte Ellen Lacroix de dichtste ereplaats.