Parijs bereid om Jones en Montgomery uit te nodigen

De organisatoren van de Golden League-meeting van Parijs hebben vrijdag gemeld dat ze bereid zijn om het Amerikaanse sprintkoppel Marion Jones/Tim Montgomery, dat in een dopingschandaal verwikkeld is, uit te nodigen voor de Franse atletiekwedstrijd "gezien de actuele staat van het dossier".

Belga

"Mijn standpunt is duidelijk. Ofwel worden ze geschorst, ofwel niet en dan nodig ik hen uit", aldus Gérard Rousselle, namens de Parijse organisatie.

"Op dit moment wacht ik op een seintje van het Amerikaans Olympisch Comité om zijn standpunt in het dossier te kennen. En ik wil vooral ook weten wat de uitkomst is van het onderzoek naar de Balco-affaire in verband met dopingtrafiek", vervolgde Rouselle. Hij voegde eraan toe niet op de hoogte te zijn van de gemeenschappelijke beslissing die de organisatoren van de zes Golden League-meetings genomen hebben, en die door Wilfried Meert (organisator van de Brusselse meeting) bekend werd gemaakt, om de twee atleten voorlopig niet meer uit te nodigen.

"Als men bij deze beslissing blijft, zal ik er met Jones en Montgomery over spreken, zelfs als ik weet dat de datum van de meeting (23 juli) Marion niet goed uitkomt. Ik vraag me dan wel af waarom de twee wél internationale wedstrijden als de Olympische Spelen en het WK mogen beslechten, maar niét de meetings", besloot Rousselle.