Vijftien Belgische zwemmers naar EK 2004 in Madrid

Van maandag tot zondag vinden in het Spaanse Madrid de Europese zwemkampioenschappen plaats. Ons land vaardigt 15 atleten af, voor wie het overigens de laatste kans is om een ticket voor de Olympische Spelen in Athene (13-29/8) te bemachtigen.

Belga

Op 23 mei, na de meeting in Brugge, wordt de definitieve selectie voor Athene bekendgemaakt. Voorlopig heeft nog niemand de minima gezwommen die door Internationale Zwemfederatie (FINA) vooropgesteld zijn. In Madrid moet dus ofwel dit minimum gehaald worden, ofwel een finaleplaats (top 8).

Op de 100m vlinderslag is Fabienne Dufour het minimum tot op 39/100 sec. genaderd. Brigitte Becue zal trachten zich voor de vijfde opeenvolgende keer te plaatsen voor de OS op de 100m schoolslag. Renaat Dreesen (50m vrij) en Nina Van Koeckhoven (200m vrij) zullen zich moeten overtreffen om de olympische limiet te halen.

Voor de niet-olympische disciplines mogen de Belgen meer hoop koesteren op een fraaie prestatie. Zowel Cindy Persoons (25 km) als Fabienne Dufour (50m vlinder) moeten bij de besten kunnen eindigen.