Opglabbeek stunt op Lommel

Print
HASSELT - In tweede nationale bevestigden op de eerste speeldag Bocholt en Kermt-Hasselt de hen toegemeten ambities. Lier begaf pas in de tweede helft tegen Eurosport, Bilzen was al na 5' uitgeteld door fusieclub Kermt-Hasselt. «Onze grootste zorg ligt echter op bestuurlijk vlak», zucht Luc Gonnissen. «Samen met Jean Mathei moet ik alles beredderen. Van de oorspronkelijk brede bestuurskern die wij bij de fusie Bilzen ZVC-Mannschaft mochten voorstellen, schiet niets meer over. Dit is niet meer vol te houden.»
BR>Opglabbeek, dat vorige week nog verrassend in de beker van België uitgeschakeld werd door tweedeprovincialer Sport Inn Zolder, tekende voor de eerste stunt door bij het ambitieuze Minicup Lommel te gaan winnen. «In de bekermatch was ik er niet bij», lacht doelman Peter Dirkx, die in Lommel als matchwinnaar geciteerd werd. «In Zolder werden we vrij vroeg gefnuikt door een rode kaart en holden we achter de feiten aan. Tegen Lommel zorgden we echter voor een kleine stunt. Minicup eiste het meeste balbezit op, maar was slechts gevaarlijk tot aan het doelgebied. Opglabbeek claimde op counter de betere kansen en liep tot 0-2 uit. Lommel probeerde nog met vliegende doelman de bakens te verzetten. De opbouw duurde echter te lang om echt gevaarlijk te zijn. Bovendien kon ik op de stilstaande fases (ondermeer één cummulatieve vrijtrap vanop zes meter nvdr.) de netten zuiver houden, terwijl Caelen en Schaf aan de overkant de voorsprong aandikten.»
«Deze onverwachte ouverture moet het vertrouwen opvijzelen. Kunnen we vrijdag tegen Zonhoven opnieuw voor een uitschieter zorgen dan ligt hopelijk een goed seizoen in het verschiet. Met zes degradanten is in deze competitie immers alles mogelijk. Pas met een plaats in de top vijf kan je je echt veilig wanen. Indien Opglabbeek als collectief blijft aantreden, moet dit tot de mogelijkheden behoren», aldus de 33- jarige Peter die aan zijn elfde seizoen bij Ersa toe is.
«Voorheen trad ik aan bij de Mini's Louwel waar ik één van de stichters was. Eenmaal die club opgedoekt, trok ik naar Opglabbeek. Als doelman kan ik nog enkele jaren mee, maar men mag ook al aan mijn opvolging denken. Valenta, die in tweede provinciale bij onze satellietploeg onder de lat staat, is alleszins een potentiële kandidaat.»
Wat niet impliceert dat Peter zijn plaats zo maar vacant stelt. «Nee, ik ben er nog te graag bij. In het veld mocht ik omwille van zogenaamde trainingsperikelen – er waren nochtans duidelijke afspraken gemaakt – slechts bij de reserven starten. Zaterdag tegen Dorne (uitslag: 0-0) kreeg ik welgeteld één bal te pakken. Je zou van minder balen...»