Filmtips

Trainspotting

BR>(La Deux, 21.15 uur)

Een van de grootste cultfilms uit dit decennium. We volgen een aantal heroïneverslaafden in Edingburgh die in Londen een grote drugsdeal gaan afsluiten. Ewan McGregor en Robert Carlyle werden met deze prent in een klap beroemd. De film heeft een hels ritme en wordt gestuurd door een knappe pop-techno soundtrack. Puike acteerprestaties, maar ook visueel verbluffend (vooral de trips en de afkickscènes) en steunend op een sterk scenario, waar ook de auteur van het boek, Irvin Welsh, zijn bijdrage toe leverde. (7/10)

Shining Through
(Kanaal 2, 21.20 uur)


Ietwat teleurstellende koude-oorlogprent met nochtans grote namen als Melanie Griffith, Michael Douglas en Liam Neeson. Regisseur David Seltzer maakt er een zo'n potje van dat het geheel eerder op de lachspieren werkt dan dat het de zenuwen tart door zijn spankracht. (6/10)

Barb Wire
(VT4, 23 uur)


Een actiefilm, op het siliconenlijf geschreven van Pamela Anderson. Science-fiction is ver te zoeken in deze prent, gebaseerd op het gelijknamige stripverhaal. Heavy metal-fans kunnen hun hartje ophalen aan de loeiharde soundtrack. (5/10)