BBC brengt religieuze versie van Big Brother

De Britse tv-zender BBC start in 2005 met 'The Brotherhood', een religieuze versie van Big Brother, dit meldt Katholiek Nederland. De deelnemers aan dat programmma zullen twee maand lang als een monnik in een klooster moeten leven.

Belga

Volgens de BBC gaat The Brotherhood veel verder dan het gewone Big Brother. "Het is een serieuze poging om het kloosterleven beter te leren kennen. En tegelijkertijd volgen we de deelnemers op hun spirituele reis", verklaarde een woordvoerder. "We willen de religie hiermee toegankelijker maken, door te kijken of ook 'echte mensen' de aantrekkingskracht van het kloosterleven kunnen doorgronden." "We willen de deelnemers uit hun hyperactieve en materialistische wereld halen en hen met een meer spirituele benadering van het leven kennis laten maken", schreef Tiger Aspect, de producer van het programma, in een brief aan potentiële deelnemers. "Dit wordt dus geen pulptelevisie, maar een serieuze verkenning van de invloed van religie, God, geloof en spiritualiteit op ons leven."

De deelnemers aan het programma hoeven trouwens geen christenen te zijn. Het is wel noodzakelijk dat ze er een moderne en hectische levensstijl op nahouden. De BBC is nu volop bezig met het werven van mensen uit de media- en reclamewereld om de serie tot een goed einde te kunnen brengen.