Gewapende overval op bakkerij kost Maasmechelaar 150 uur werkstraf

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft dinsdag een 25-jarige man uit Maasmechelen, die thans in de gevangenis zit opgesloten, wegens het beramen en plegen van een gewapende overval op een bakkerij in Dilsen-Stokkem veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur en een boete van 1.000 euro. Twee kompanen van 22 en 23 uit Maasmechelen die de overval mee hielpen uitvoeren, kregen een werkstraf van 75 uur.

Belga

De feite dateren van 16 februari van dit jaar en speelden zich af in Dilsen-Stokkem. Het trio stormde er met geweld de bakkerij binnen en bedreigde de winkeldame met een alarmpistool. Ze diende de inhoud van de kassa te overhandigen, waarna de overvallers te voet wegvluchtten. Bij de overval raakte niemand gewond.

Hoewel de Maasmechelaar zich in een staat van wettelijke herhaling bevond vanwege een eerdere correctionele veroordeling van 5 jaar, kende de rechter hem dinsdag nog een allerlaatste kans toe om "zich te herpakken en zijn leven te beteren" door hem een werkstraf op te leggen. Maar indien de Maasmechelaar de straf niet uitvoert, wordt de werkstraf automatisch omgezet in twee jaar effectieve celstraf.