Marokko lobbyt voor WK bij D'Hooghe

BRUSSEL -

Gisteren heeft bondsvoorzitter Michel D'Hooghe een delegatie ontvangen van de Marokkaanse voetbalbond. Marokko wil het WK 2006 organiseren hoopt op de stem van Michel D'Hooghe. De kans dat Marokko dat WK krijgt, is evenwel niet erg groot.

Y.T.

BR>

Kirin Cup: slechts 3 miljoen winst

BRUSSEL -

De Japanse Kirin Cup is veel minder lucratief geworden dan aanvankelijk verwacht. Van de twaalf miljoen die het tornooi heeft opgebracht, blijft er maar drie miljoen over. De premies, het verblijf, de kosten aan de clubs (100.000 frank per geselecteerde speler) en andere kostten de bond negen miljoen.

Adecco recruteert 4000 vrijwilligers

BRUSSEL -

EURO 2000 heeft aan het interimbureau Adecco-interim de opdracht gegeven 4000 vrijwilligers te zoeken voor het tornooi. Het organisatiecomité heeft onder andere nood aan chauffeurs, parkwachters en mensen in de stadions en de mediacentra. Vrijwilligers worden niet betaald.

Brussel zoekt nog 100 stewards

BRUSSEL -

EURO 2000 start dezer dagen zijn opleiding voor stewards. Overal zijn er ruim voldoende kandidaten, behalve in Brussel. Daar hoopt EURO 2000 nog 100 geïnteresseerden te strikken.

ISL praat met elke stad apart

BRUSSEL -

ISL (het bureau dat de rechten op EURO 2000 koopt en verkoopt) gaat met elke stad afzonderlijk tot een akkoord proberen te komen. Volgens Alain Courtois zijn de partijen het over de grote lijnen eens.

Nog slechts 4.000 tickets beschikbaar

BRUSSEL -

EURO 2000 is euforisch over de ticketverkoop. Van de 400.000 tickets die in de eerste fase te koop werden gesteld zijn er al 396.000 de deur uit. Er zijn er nog 2000 voor Charleroi en 2000 voor Luik, en dat voor matchen zonder reekshoofden. «In Engeland geraakten in de eerste verkoopfase slechts 40% van de beschikbare tickets verkocht», aldus Courtois. De hospitality-pakketten (met diner, cocktail en drank, nvdr) voor bedrijven zijn ook zeer in trek. Er zijn er maar 62.000 beschikbaar en er hebben al 1200 bedrijven interesse getoond. Zij kunnen maximaal tien tickets krijgen.