Drie eerstenationalers kiezen voor middenmoot

Print
HASSELT - HC Tongeren, Hades Hamont en Pentagoon Kortessem moeten de competitie in eerste nationale kleur geven. Tongeren heeft na de degradatie vorig seizoen resoluut de kaart van de jeugd getrokken. Marina Huybrechts werkt met een zeer enthousiaste groep. «Meteen dat plaatsje in eredivisie herwinnen is geen noodzaak,» meldt Paul Gielen. «Gun die meisjes even de tijd om echt competitieritme in de benen te krijgen en vooral ervaring op te doen. Op langere termijn zitten we met deze groep goed.»
BR>Hamont zag in de promotie naar eerste nationale niet meteen een reden om op zoek te gaan versterking. «Robert Skalski werkt met dezelfde kern als vorig seizoen,» aldus voorzitter Gilbert Kools. «Voor ons is waarschijnlijk geen hoofdrol weggelegd maar dat hoeft ook niet. Links en rechts wat punten sprokkelen om het behoud veilig te stellen is ons streefdoel.»
Kortessem denkt aan een plaats in de middenmoot. Belangrijkste aanwinst in het Pentagoon-geheel is Katrien Machiels, die na een inactiviteit van twee seizoenen de pantoffels weer heeft aangebonden.